Af Ritzau - 14/10-16 11:50

Nigerias førstedame går imod sin mand i tv-interviewNigerias førstedame går imod sin mand i tv-interview

Præsidenten i Afrikas mest befolkningsrige land kender ikke sin egen administration, siger kritisk hustru.

storybild

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, bliver kritiseret af sin egen kone, fordi han ikke kender sin egen administration. Mange embedsmænd og politikere har fået deres poster på grund af nogle få personers indflydelse, siger hun. (Billede: Scanpix/Jim Watson)

Nigerias førstedame siger, at hun måske ikke vil støtte sin mand, præsident Muhammadu Buhari, ved det næste valg.

Han kender ikke sin egen administration, og mange embedsmænd og politikere har fået deres poster på grund af nogle få personers indflydelse, siger hun.

Den usædvanlige udmelding fra præsidentfruen Aisha Buhari er blevet fremsat i et interview med BBC.

- Størstedelen af topembedsmændene, der er blevet indsat, mens han har været præsident, kender han ikke, siger hun.

Hun antyder, at det er andre end præsidenten, som styrer regeringen i kulissen. Ifølge hende drejer det sig om "nogle få personer".

- Hvis dette fortsætter frem til 2019, så vil jeg ikke deltage i valgkampagnen til den tid og opfordrer hver eneste kvinde til at stemme, som jeg gjorde tidligere, siger Aisha Buhari til BBC.

- Han må foretage udskiftninger, siger hun og tilføjer:

- Præsidenten kender ikke 45 ud af 50, hvis vi taler om dem, som han har udnævnt.

Udtalelserne fra førstedamen har ifølge BBC chokeret mange indbyggere i Nigeria, som med over 182 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land.

- Men udtalelserne er et klart udtryk for, hvor udbredt utilfredsheden er med hensyn til præsidentens ledelse, siger iagttagere til BBC.

Den 73-årige Buhari styrede Nigeria med jernhånd i årene 1983-1985 efter et militærkup. Han blev valgt til præsident i fjor, efter at have fremsat løfter om at bekæmpe korruption og nepotisme i landet.

Nigeria har kæmpet med recession siden oliekrisens begyndelse. Det er første gang i 25 år, at landets økonomi har været i klar nedgang.

Førstedamen Aisha Buhar har været gift med Muhammadu Buhari i 27 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx