Af - 31/10-14 06:10

Se, hvordan to unge fyre giver hjemløse deres værdighed tilbageSe, hvordan to unge fyre giver hjemløse deres værdighed tilbage

To unge fyre fra Australien gør med et genialt tiltag livet lidt sødere for hjemløse.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad gør to unge mennesker med en gammel varevogn og nogle vaskemaskiner?

20-årige Lucas Patchett og hans ven Nicholas Marchesi fra Brisbane i Australien fik en god idé - ikke noget, de kan tjene penge på, men noget, der hjælper deres medmennesker.

Smukt og råt: Grafittikunstner maler hjemløses drømme
Smukt og råt: Grafittikunstner maler hjemløses drømme

- Jeg kom tilbage fra en tur i udlandet og sagde til min kammerat: ‘Lad os lade være med at tale om det og bare gøre det,’ siger Lucas Patchett til Daily Mail Australia.

Og det gjorde de så. I en gammel varevogn installerede de nogle donerede vaskemaskiner, og under navnet ‘Orange Sky’ er de nu Australiens første mobile vaskeri. ‘Kunderne’ er byens hjemløse - og de betaler ikke en trevl for at få vasket tøj.

Organisationen har tre mantraer, som lyder: At hæve sundhedsstandarden, at genskabe værdighed og at reducere belastningen for samfundet.

Danske hjemløse får den helt store tur på Michelin-restaurant
Danske hjemløse får den helt store tur på Michelin-restaurant

- Hjemløshed er den slags problem, som folk vender det blinde øje til. Men jeg håber, at vi i fremtiden vil kunne få flere frivillige og endda skolebørn, som kan komme med os i varevognen og komme i tale med de hjemløse, siger Lucas Patchett.

Og netop det at komme i tale med de hjemløse, som måske ikke har andre, de kan gå til, er en stor del af det, mener han.

- Jeg snakkede med en gut forleden, som plejede at være kemiingeniør. Det er en meget tankevækkende oplevelse at se, hvor hurtigt det kan gå galt for folk.

Metalbur tvinger hjemløse væk fra varmen
Metalbur tvinger hjemløse væk fra varmen

Varevognen holder til på steder, hvor der i forvejen er madsteder til de hjemløse. Lucas Patchett og resten af holdet ankommer lidt før serveringen, så folk kan få vasket deres tøj, mens de venter på maden. Med en vogn indeholdende to vaskemaskiner og to tørretumlere kan de servicere omtrent ti hjemløse i timen.

Målet for Orange Sky Laundry er at få vogne og frivillige nok til at kunne operere i hele Australien inden slutningen af næste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx