Af Ritzau - 19/04-16 17:19

Dansk Flygtningehjælp får 60 millioner til græsk nødhjælpDansk Flygtningehjælp får 60 millioner til græsk nødhjælp

Pengene kommer fra EU's nødhjælpspulje og skal hjælpe de mere end 50.000 flygtninge der er i Grækenland.

storybild

Dansk Flygtningehjælp fortsætter arbejdet med at assistere myndighederne på øen Lesbos. (Billede: Polfoto/Ehrbahn Jacob)

Dansk Flygtningehjælp skal være med til at forbedre leveforholdene for de mindst 50.000 flygtninge der er strandet i Grækenland.

Den danske ngo har fået en bevilling på 60 millioner kroner fra EU's nye nødhjælpspulje og skruer derfor op for sit arbejde i landet.

Dansk Flygtningehjælp skal være med til at oprette og drive fem centre på det græske fastland og stå for indkvartering, måltider, tæpper og hygiejne. De fem centre får plads til omkring 7500 flygtninge.

- Der er flere end 50.000 mennesker strandet i et limbo i Grækenland. Det er flygtningecentre, vi nu ser indenfor Europas grænser.

- Mange af disse mennesker er familier med små børn, og det er afgørende, at vi nu får mulighed for at yde en humanitær indsats for dem ved blandt andet at sikre, at de får mad at spise, siger Ann Mary Olsen, international chef i Dansk Flygtningehjælp, i en meddelelse.

Organisationen har hidtil kun været engageret på øen Lesbos, som har været en stor destination for flygtninge i både fra Tyrkiet.

Efter EU's nye aftale med Tyrkiet er der sket et stort fald i antallet af nye flygtninge, der ankommer ad den rute. Til gengæld betyder grænselukninger på den såkaldte Balkan-rute nord for Grækenland, at de mange flygtninge sidder fast i landet.

- Det er et stort problem, at så mange mennesker er strandede uden reelle muligheder. Europa og den vestlige verden må presse på for at finde politiske løsninger, siger Ann Mary Olsen.

EU's nødhjælpsfond har i alt uddelt 620 millioner kroner til FN og syv ngo'er i bevillinger, der forventes at finansiere de næste ni til tolv måneders arbejde.

Dansk Flygtningehjælp satser på at supplere bevillingen med egne midler og eventuelt andre donationer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx