Af - 11/09-13 13:16

Haj-sensation beskyldes for snydHaj-sensation beskyldes for snyd

En 64-årig kvinde blev historisk i sidste uge. Nu beskyldes hun for at have fusket på en lang svømmetur i hajfyldt farvand.

storybild

Her ses Diana Nyad i aktion på den 166-kilometer lange rute. (Billede: AP)

Blev der snydt, da den 64-årige langdistancesvømmer Diana Nyad tilbagelagde 166 kilometer på den hajfyldte distance fra Cuba til Key West i USA?

Det mener flere personer i en sammenslutning af langdistancesvømmere. De påpeger, at tiden på 53 timer ville være umuligt i den hårde golfstrøm.

LÆS OGSÅ: Trodsede hajfyldt farvand og skrev historie

Svømmede som en sprinter
Nyads præstation blev dokumenteret ved GPS, men særligt et syv timer langt stræk, hvor Nyad tilsyneladende ikke er stoppet for at spise eller drikke vækker undren.

Andre har analyseret sig frem til, at den 64-årige i store perioder har haft samme hastighed eller hurtigere end deciderede sprintere. Derfor mener man, at hun må have holdt fast i de nærliggende både eller være hoppet op i dem.

Det afvises dog af Diana Nyads talsmand.

- Diana er stolt af, hvad hun og hendes team opnåede sidste uge, og hun er villig til at lægge alle data frem, siger talskvinden, der samtidig siger, at den 64-årige svømmer vil "mødes med hendes kritikere".

Uden hajbur
Diana Nyads præstation blev historisk, da hun var den første nogensinde, der svømmede den farlige distance uden at være beskyttet af hajbur. Den eneste beskyttelse var en specialdragt, der skulle beskytte hende mod gopler.

Efter kritikken er blevet offentlig har såvel kvindes navigatør samt to observatører afvist, at der skulle være snyd med i spillet.

Data fra den utrolige svømmetur er blevet fremlagt for blandt andet Guinness Rekordbog, så de kan verificeres.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx