Af Ritzau - 05/04-17 16:29; Opdateret: 05/04-17 20:54

Sikkerhedsrådet er splittet om kemisk angreb i SyrienSikkerhedsrådet er splittet om kemisk angreb i Syrien

FN's Sikkerhedsråd afslutter hastemøde om formodet kemisk angreb i Syrien. Men rådet er uenig om resolution.

storybild

FN''s Sikkerhedsråd har drøftet tirsdagens angreb i Idlib i Syrien, hvor præsident Bashar al-Assads regime beskyldes for at have brugt kemiske våben. Regimet afviser. Mødet i sikkerhedsrådet sluttede, uden at en resolution kom til afstemning. (Billede: Reuters/Ammar Abdullah)

Der kommer ikke nogen fordømmelse fra FN's Sikkerhedsråd af det formodede kemiske angreb i Idlib i Syrien.

Angrebet, der fandt sted tirsdag, udløste et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd i New York, og det møde er onsdag aften dansk tid slut, uden at rådet er blevet enig om at foretage sig noget.

USA, Storbritannien og Frankrig havde udarbejdet en resolution, der fordømmer det formodede angreb og kræver det undersøgt.

Men Rusland, der er allieret med Syrien, som beskyldes for at stå bag angrebet, meddelte på forhånd, at det ikke kunne stemme for en resolution.

Nyhedsbureauet dpa skriver, at mødet sluttede, uden at resolutionen kom til afstemning. Den ville alligevel falde med det russiske veto.

Forinden havde den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, bebrejdet Rusland for ikke at tøjle Syrien

Syrien har afvist at stå bag angrebet, og Rusland siger, at de syriske fly ramte et lager, hvor oprørere havde kemiske våben.

- Hvor mange børn skal der dø endnu, før Rusland tager sig af det? lød et spørgsmål onsdag fra Nikki Haley under mødet.

- Hvis Rusland har den indflydelse i Syrien, som det hævder at have, så har vi brug for at se den blive brugt. Vi må se dem afslutte disse forfærdelige handlinger, sagde hun.

Den amerikanske diplomat rejste sig op i rådet og viste to fotos af ofre for tirsdagens angreb.

- Se på disse fotos.

Der er meldt om 72 døde efter angrebet, herunder 20 børn.

Inden mødet begyndte, afviste en talskvinde for Ruslands udenrigsministerium den foreslåede resolution.

- Uheldigvis har USA, Frankrig og Storbritannien endnu engang plantet - man kan ikke sige det anderledes - et udkast til en FN-resolution, der er totalt baseret på falske informationer, og som har en fuldstændig anti-syrisk karakter, sagde talskvinden Maria Sakharova.

Under debatten i New York sagde Nikki Haley, at hvis FN ikke er i stand til at handle samlet, så tvinges stater til at handle alene.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx