Af Ritzau - 06/03-17 22:07

USA advarer Nordkorea efter missilaffyringUSA advarer Nordkorea efter missilaffyring

USA's modsvar til Nordkoreas missilaffyring vil inkludere et avanceret raketforsvar, oplyser Det Hvide Hus

storybild

Det Hvide Hus advarer Nordkorea efter den seneste missilaffyring. (Billede: Scanpix/Ed Jones)

Trump-administrationen vil tage de fornødne skridt for at modsvare nordkoreansk missilaffyring.

Sådan lyder udmeldingen fra Det Hvide Hus, efter at Nordkorea mandag morgen har affyret fire missiler ud over Det Japanske Hav.

Modsvaret vil ifølge nyhedsbureauet Reuters blandt andet inkludere et avanceret raketforsvar i Sydkorea, der kendes under betegnelsen THAAD.

USA fordømmer Nordkoreas missiltest, og understreger at landet er klar til "at bruge alle ressourcer til rådighed mod denne voksende trussel".

USA's præsident, Donald Trump, har tidligere udtalt, at Nordkorea er et "stort, stort problem", og har lovet at håndtere det meget konsekvent.

Ingen af missilerne, som Nordkorea affyrede mandag morgen lokal tid, var tilsyneladende interkontinentale ballistiske missiler.

Interkontinentale ballistiske missiler kan have en rækkevidde, der gør det muligt at ramme det amerikanske kontinent fra Nordkorea.

Ifølge både den japanske og sydkoreanske regering var der tale om ballistiske missiler, der fløj over 1000 kilometer, før de styrtede ned i havet.

Mandag har USA og Japan ifølge AFP anmodet om et hastemøde i FN's sikkerhedsråd for at diskutere Nordkoreas missilaffyring. Mødet vil højst sandsynligt finde sted på onsdag.

FN begræder Nordkoreas seneste missilaffyring ifølge AFP.

- Vi begræder den fortsatte krænkelse af sikkerhedsrådets resolutioner fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea (DPRK), herunder de seneste lanceringer af ballistiske missiler.

- Nordkoreas ledelse bør afstå fra yderligere provokationer og vende tilbage til fuld overensstemmelse med sine internationale forpligtelser, siger FN-talsmand Farhan Haq ifølge AFP.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx