Af - 19/04-14 13:45; Opdateret: 21/04-14 13:17

Kæmpe eftersøgning af 2-årig afblæst: Drengen eksisterede kun på FacebookKæmpe eftersøgning af 2-årig afblæst: Drengen eksisterede kun på Facebook

En kvinde er blevet varetægtsfængslet, efter en 2-årig efterlyst dreng har vist sig ikke at eksistere. Han og familien var en serie af falske Facebook-profiler, der har eksisteret i månedsvis.

storybild

(Billede: Polfoto)

Da politiet for en uge siden modtog en anmeldelse om, at den 2-årige Chayson Basinio var forsvundet, vidste de, det var et kapløb med tiden. Chayson var efter sigende forsvundet fra en parkeringsplads ved et supermarked. Det skriver The Guardian.

Den lokale dommer åbnede op for muligheden for kidnapning, og dykkere gennemsøgte en sø, som de frygtede, den lille dreng var druknet i. Som dagene gik, dukkede der dog ingen spor op, og politiet gjorde sig klar til at meddele, at de var på bar bund.

Men det var ikke overraskende. I virkeligheden eksisterede Chayson Basinio – eller hans forældre – slet ikke. På nær i den virtuelle verden af sociale medier.

Meldt savnet af familiemedlem
Drengen blev fredag den 11. april meldt savnet af en kvinde, som påstod, at hun var søster til drengens bedsteforælder. Hun fortalte politiet, at hun sidst havde set Chayson den foregående uge i nærheden af et supermarked og troede, han var blevet kidnappet.

Hun oplyste også, at drengens forældre var separeret, og hun ikke anede, hvor de var.

Efterlysning af 4-årig pige er falsk
Efterlysning af 4-årig pige er falsk

På Facebook ligger flere billeder af drengen og hans 20-årige far, Rayane Basinio, men man har ikke kunnet finde bevis på, at de eksisterer i den virkelige verden. Politiet fortsatte eftersøgningen men blev mistænksomme, da de opdagede inkonsistens i familiemedlemmets historie.

Mistænkt anholdt
Kvinden, der lavede anmeldelsen, er nu varetægtsfængslet. Hun risikerer at blive idømt op til seks måneders fængsel og en bøde på 7.500 Euro (40.500 danske kroner), hvis hun findes skyldig i at opfinde en forbrydelse.

Politiet fortæller, at kvindens teenagedatter og en kusine – begge mindreårige – som mistænkes for at have oprettet de falske Facebook-profiler og gøre personerne 'virkelige', også er blevet afhørt.

Den offentlige anklager Eric Mazaud fortæller, at den opdigtede familie har eksisteret på Facebook i adskillige måneder.

- Vi ved ikke, hvorfor nogen besluttede sig for at lave en falsk anmeldelse. Vi forsøger for tiden at finde ud af motivet. Enten har personen et psykisk problem, eller der er andre hensigter bag, for eksempel hævn, siger han.

Mor til falsk efterlyst pige: -Jeg har aldrig grædt så meget
Mor til falsk efterlyst pige: -Jeg har aldrig grædt så meget

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx