Af Ritzau - 11/08-16 11:52; Opdateret: 11/08-16 12:10

Øjenvidner: Ingen våbenhvile i Aleppo trods russisk løfteØjenvidner: Ingen våbenhvile i Aleppo trods russisk løfte

En kort våbenhvile skulle tillade nødhjælp at nå frem til civile i Aleppo, men der meldes om fortsatte kampe.

storybild

Oprørssoldater samlet i Aleppo i sidste uge. (Billede: Reuters/© Ammar Abdullah / Reuters)

Den tre timer lange våbenhvile, som russiske myndigheder har varslet i den syriske by Aleppo, har ikke ført til et ophør i volden.

Det siger øjenvidner i den oprørskontrollerede del af byen.

Torsdag formiddag meldes der om både flere granatangreb og kampe i byen. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i landet via et netværk af aktivister og kilder.

- Foreløbig har vi fået meldinger om granatangreb og kampe, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af observatoriet.

Den midlertidige våbenhvile skulle have varet fra klokken 9 til 12 dansk tid.

Tre kvarter inde i det tidsrum spurgte nyhedsbureauet Reuters en talsmand for oprørsgruppen Jaish al-Nasr, om våbenhvilen var trådt i kraft.

- Nej, tværtimod, lød svaret.

- Siden morgen har der været et større regeringsforsøg på at rykke frem i Ramousah-området. Der har været en stor optrapning fra russiske kampfly, siger talsmanden, Mohammed Rasheed.

Torsdag er første dag af tre, hvor volden skal stoppe i dette tidsrum for at tillade humanitære organisationer at levere hjælp til civile i Aleppo. Det meddelte den russiske general Sergej Rudskoj onsdag.

- Granatangrebene fortsætter, den russiske propaganda er løgn, siger Mahmoud al-Shami, en aktivist i den østlige del af Aleppo, til det tyske nyhedsbureau dpa.

Han fortæller, at flere granater er affyret mod den sydvestlige del af Aleppo, hvor oprørere i løbet af weekenden formåede at skabe en korridor ind til de oprørskontrollerede områder.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx