Af - 25/01-17 15:37; Opdateret: 25/01-17 22:24

Russerne gør det lettere at tæve deres koner og børnRusserne gør det lettere at tæve deres koner og børn

I det russiske parlament har man i dag vedtaget en lov, der gør det mindre strafbart at banke familiemedlemmer.

storybild

Hustruvold vil fremover blive anset for en 'administrativ forseelse' frem for en kriminel handling, hvis forslaget bliver vedtaget ved lov. (ARKIVFOTO) (Billede: Scanpix/Iris/Arkivfoto)

En russisk mand risikerer i dag op til to års fængsel, hvis han tæver sin kone eller sine børn. Men det vil man nu lave om på for at værne om landets ‘traditionelle værdier’, lyder det i et lovforslag, der i dag blev vedtaget ved en andenbehandling i det russiske parlament, Dumaen.

Hvis forslaget bliver til lov, vil hustru- og børnevold fremover blive set som en ‘administrativ forseelse’, der maksimalt straffes med 15 dages fængsel - men typisk en bøde på op til 3.500 kroner. Det skriver BBC.

Tv-program: Sådan skjuler du blå mærker fra hustruvold
Tv-program: Sådan skjuler du blå mærker fra hustruvold

Lovforslaget blev stillet i juli af det ultra-konservative parlamentsmedlem Yelena Mizulina, da hun og andre konservative frygtede, at en ændring i Ruslands straffelov kunne betyde, at forældre kan retsforfølges for at disciplinere deres børn.

358 parlamentsmedlemmer stemte i dag for forslaget, mens kun to stemte imod. Alt tyder dermed på, at det kun er et spørgsmål om tid, før det bliver vedtaget ved lov.

- Dette er en historisk afstemning, fordi i visse lande spiller staten en alt for stor rolle i familielivet. Dagens afstemning vil sætte en stopper for den slags i Rusland, siger Andrei Isayev, parlamentsmedlem fra præsident Vladimir Putins parti, Det Forenede Rusland.

Flertal vil hindre mænd i at hente ny kone efter hustruvold
Flertal vil hindre mænd i at hente ny kone efter hustruvold

Fortalere understreger, at gentagne episoder af vold i hjemmet, og voldshandlinger, der fører til hospitalsindlæggelser, fortsat vil være strafbart.

Uden for Dumaen er det langtfra alle, der sætter pris på lovforslaget. Ifølge The Telegraph har 200.000 mennesker skrevet under på en online-underskriftsindsamling mod det, og hos Søstre, der er et krisecenter for ofre for vold i hjemmet, er holdningen den samme.

- Denne lov er kun til for at fritage tyranner i hjemmet fra ansvar. Beskeden er: ‘lad os ikke straffe en person for at tæve sin familie, for det har han ret til’, siger direktør Maria Mokhova.

Grusomt! Kvinde udsat for hustruvold: Så opdagede politiet sandheden
Grusomt! Kvinde udsat for hustruvold: Så opdagede politiet sandheden

Der findes ikke mange officielle tal for vold i hjemmet i Rusland, men ifølge BBC estimeres det, at 600.000 russiske kvinder hvert år er ramt af fysisk eller psykisk vold. 14.000 dør som følge heraf.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet modsiger Qvortrups nye...
bt.dk
Gik ned med stress som tv-ekspert: Nu...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx