Af - 24/09-13 17:51; Opdateret: 24/09-13 19:03

Dansk Greenpeace-aktivist 'har det godt'Dansk Greenpeace-aktivist 'har det godt'

Den danske kvinde, der siden torsdag har været tilbageholdt på en russisk båd, har det godt, oplyser Udenrigsministeriet. Hun er fortsat ikke blevet sigtet for pirateri.

storybild

De russiske myndigheder har foreløbig ikke gjort alvor af truslen om at sigte 30 tilbageholdte - heriblandt en dansk kvinde - Greenpeace-aktivister for pirateri. (Billede: Polfoto/AP)

Den kvindelige danske Greenpeace-aktivist, der siden torsdag har været tilbageholdt af de russiske myndigheder på skibet Arctic Sunrise, har det godt.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Borgerservice og kommunikation i Udenrigsministeriet, efter at en repræsentant fra den danske ambassade i Moskva har besøgt kvinde på skibet.

- Hun har det godt og er ved godt mod. Den danske repræsentant bliver i området og er klar til at bistå hende, siger Ole Egberg Mikkelsen, der ikke vil oplyse de nærmere omstændigheder omkring anholdelsen eller kvindens tilstand.

Hun blev anholdt under en Greenpeace-aktion mod en russisk boreplatform i Arktis, og hun er fortsat tilbageholdt på skibet, der ligger 45 minutters sejlads fra den russiske havneby Murmansk.

Afventer russerne
Udenrigsministeriet oplyser, at kvinden fortsat ikke er blevet sigtet, og de danske myndigheder har ikke hørt noget fra de russiske myndigheder om en eventuel sigtelse endnu, forklarer Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi har ikke på nuværende oplysninger om en eventuel sigtelse, eller om der bliver rejst sigtelse, men det er noget, vi undersøger, siger han.

Repræsentanten for den danske ambassade var ombord på det russiske skib i en times tid, oplyser han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Indgangen til Pusher Street blokeret...
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx