Af - 05/04-16 06:50; Opdateret: 05/04-16 19:09

Russisk krigshelt ofrede sit liv for at få ram på IS-krigere: Her er hans sidste ordRussisk krigshelt ofrede sit liv for at få ram på IS-krigere: Her er hans sidste ord

Russisk officer tog militante fra Islamisk Stat med sig i døden, da han bad om et luftangreb, efter at han blev omringet i Syrien. Nu er hans sidste ord blevet offentliggjort.

Bildstrecke im Grossformat »

Den russiske officer Alexander Prokhorenko ofrede sit liv, da han bad om et luftangreb, efter at han var blevet omringet af militante fra Islamisk Stat i Palmyra, Syrien i sidste måned.

Den 25-årige soldat blev bedt om at komme i sikkerhed, inden der ville blive udført et luftangreb, men han bad sin overordnede om at give ordre til at bombe området med det samme. Hans sidste ord er nu blevet offentliggjort, skriver Daily Mirror.

Over 20 jihadister dør under luftangreb i Syrien
Over 20 jihadister dør under luftangreb i Syrien

- Lav luftangrebet, ellers vil de latterliggøre mig og denne uniform. Jeg vil dø med ære og tage disse skiderikker med mig. Mit sidste ønske er, at luftangrebet bliver udført. De vil dræbe mig alligevel, sagde Alexander Prokhorenko angiveligt.

- Det her er enden, kommandør. Tak. Fortæl min familie og mit land, at jeg elsker dem. Fortæl dem, at jeg var modig, og at jeg kæmpede, indtil jeg ikke kunne mere. Vær venlig at passe på min familie og hævn min død. Farvel, kommandør. Fortæl min familie, at jeg elsker dem, lød de sidste ord fra den russiske soldat.

Kristian Jensen: Det er vores pligt at kæmpe mod IS
Kristian Jensen: Det er vores pligt at kæmpe mod IS

Alexander Prokhorenko blev dræbt, mens han udførte en vigtig opgave, og betragtes som en helt, udtaler en talsperson for det russiske militær.

- Officeren var på en kampopgave i Palmyra-området i en uge. Her identificerede han vigtige IS-mål og gav præcise koordinater videre, så russiske fly kunne angribe. Officeren døde som en helt. Han bad om at blive beskudt, efter at han blev lokaliseret og omringet af terrorister, siger han ifølge Daily Mirror.

Russiske fly udførte 146 luftangreb i Palmyra-området mellem den 20. og 23. marts ifølge det russiske nyhedsbureau TASS.


Nejpartier: Moderate kræfter skal slå Islamisk Stat
Nejpartier: Moderate kræfter skal slå Islamisk Stat

Danske soldater skal på farlig mission i Irak og Syrien
Danske soldater skal på farlig mission i Irak og Syrien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx