Af Ritzau - 07/04-16 12:54

Paven besøger græsk flygtninge-ø næste lørdagPaven besøger græsk flygtninge-ø næste lørdag

Pave Frans' besøg på den græske ø Lesbos, hvor flygtninge og migranter er strømmet til, bliver 16. april.

storybild

Skærtorsdag vaskede pave Frans fødder på 11 unge asylansøgere, da han besøgte et flygtningecenter nær den italienske hovedstad, Rom. (Billede: AP/L'osservatore Romano)

Datoen for pave Frans' besøg på den græske ø Lesbos er netop blevet offentliggjort. Således besøger paven øen lørdag 16. april, oplyser Vatikanet torsdag.

Flygtninge fra Syrien, Irak, Afghanistan og andre af verdens krigs- og konfliktplagede lande ankommer fortsat i stort antal til de græske øer, og nu vil den katolske kirkes overhoved altså selv have et indtryk af situationen.

Besøget sker for at vise støtte til flygtningene og skabe opmærksomhed omkring Europas migrant- og flygtningekrise, oplyser Vatikanet.

Pave Frans har flere gange opfordret til, at folk viser sympati med de mange flygtninge, ligesom han har opfordret romerskkatolske kirker rundt om i Europa til at tage flygtningefamilier ind.

I påskedagene holdt paven en tale, der blandt andet rummede en skarp kritik af de europæiske ledere og en fordømmelse af Europas "ligeglade og bedøvede samvittighed" angående flygtninge og migranter.

Pavens første tur, efter at han blev indsat i embedet i 2013, gik til den italienske ø Lampedusa, der ligesom Lesbos har modtaget hundredtusindvis af flygtninge og migranter.

/ritzau/AFP/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx