Af Katrine Frederikke Wandrup - 12/09-17 10:04

AV! Sagde ja til venneanmodning: Det endte med at koste hende 3,5 millioner kronerAV! Sagde ja til venneanmodning: Det endte med at koste hende 3,5 millioner kroner

Pas på denne her type Facebook-svindel.

storybild

En kvinde fra Melbourne, Australien, blev snydt for en enorm sum penge efter hun fik en venneanmodning fra en læge på Facebook.

Et år efter kvinden, Jennifer Chen, accepterede venskabet, fik hun en besked fra sin 'ven' og endte med at miste næsten 3,5 millioner kroner, skriver news.com.au.

Svindlerne bag profilen fortalte Chen, at de var en succesfuld og rig læge ved navn Frank Harrison fra USA.

De to begyndte at skrive frem og tilbage, og han fortalte hende, at han havde planer om at flytte til Australien for at åbne sin egen klinik og møde Jennifer Chen i virkeligheden.

Kort efter ringede Harrison til hende, fortæller hun. Han sagde, han havde problemer i lufthavnen, og at han havde haft for mange kontanter med gennem tolden. Derfor havde han brug for penge og overbeviste Chen om at overføre lige under 15.000 kroner til ham, så han kunne betale sin bøde og få resten af hans penge (7,5 millioner kroner) frigivet.

For at overbeviste Chen talte hun med en person, hun troede var fra tolden, som blev ved med at ringe til hende for at få hende til at overføre større og større summer i løbet af de følgende seks måneder.

I løbet af et halvt år endte Chen med at have overført penge 33 gange til parret, og hun fortæller til news.com.au, at det ikke gik op for hende, at både kvinden fra tolden og lægen begge var svindlere.

Hun endte med at have overført hele sin opsparing, inden hun endelig indrømmede overfor sin mand, hvad der var sket.

Hendes mand sagde, at svindlerne kigger Facebook igennem og leder efter sårbare og naive personer, som de kan manipulere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

EM-afbud: Danske stjerner trækker sig...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx