Af Ritzau - 01/09-16 09:38; Opdateret: 01/09-16 10:21

Assads regeringshær dræber mange i luftangreb i SyrienAssads regeringshær dræber mange i luftangreb i Syrien

Både stats-tv i Syrien og overvågningsgruppe rapporterer om blodige luftangreb i provinsen Hama.

storybild

Præsident Assads regeringshær skal have dræbt mange oprørere i luftangreb i provinsen Hama torsdag. Det rapporterer syrisk stats-tv. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Syriske oprørere i provinsen Hama er torsdag kommet under massiv beskydning af kampfly fra præsident Bashar al-Assads regeringshær.

Stats-tv i landet meddeler, at mange terrorister er dræbt. Assad-styret betegner ofte modstandere i krigen som terrorister.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) siger, at mindst 17 er dræbt. Der skal være rettet mindst 20 angreb mod en landevej, der forbinder Latamina med den sydlige del af Idlib.

Adskillige skal være såret.

Overvågningsgruppen, som er imod Assad-styret, fungerer via et netværk af meddelere i Syrien, men styres af en mand i Storbritannien.

Ifølge gruppen har oprørerne været i offensiven i Hama i den vestlige del af landet. Hama ligger mellem den syriske hovedstad, Damaskus, i syd og Aleppo i nord.

Oprørerne har erobret flere landsbyer og kontrolposter. De står 11 kilometer fra provinshovedstaden Hama.

- Målet med oprørernes offensiv er at vinde kontrol over landområderne i Hama, siger SOHR-lederen Rami Abdel Rahman til det tyske nyhedsbureau dpa.

Aktivister i området beretter, at de har erobret 14 byer siden slutningen af august.

Ifølge Rami Abdel Rahman deltager både syriske og russiske kampfly i angrebene.

Jund al-Aqsa, en jihadistisk gruppe med bidrag fra syrienkrigere, er en af hovedkræfterne i offensiven. Men også mere moderate oprørere deltager i kampe mod Assads hær.

Regeringshæren angreb Hama voldsomt i sommeren 2011 under ramadanen allerede i begyndelsen af krigen i Syrien.

Her bombede man store boligområder til ukendelighed.

To gange i starten af 1980'erne blev Hama bombet voldsomt med tusindvis af døde til følge. Daværende præsident Hafez al-Assad, som er Bashar al-Assads far, angreb kvarterer, hvor et sunnitisk oprør imod hans styre ulmede.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx