02/09-17 04:11; Opdateret: 02/09-17 08:12

Trump beder om milliarder af dollar til orkanofreTrump beder om milliarder af dollar til orkanofre

Kongressen ventes hurtigt at godkende anmodning fra præsidenten om hjælpepakke på knap 50 milliarder kroner.

storybild

Orkanen Harvey har forårsaget omfattende ødelæggelser i det sydlige stat. Nu vil præsident Trump hjælpe med penge fra forbundsstaten. Reuters/Kevin Lamarque/arkiv

Washington. Mens indbyggerne i det sydlige USA slås med eftervirkningerne af den ødelæggende orkan Harvey med de store regnmængder, beder USA's præsident, Donald Trump, officielt Kongressen om at godkende en indledende hjælpepakke på 7,85 milliarder dollar.

Det oplyser Mick Mulvaney, der er budgetdirektør i Det Hvide Hus.

Beløbet svarer til 49,3 milliarder kroner.

Uvejret har især i delstaten Texas forårsaget store oversvømmelser og ødelæggelser, som skønnes at kunne beløbe sig til et højt, tocifret milliardbeløb i dollar.

Anmodningen ventes at blive godkendt hurtigt af lovgiverne i Kongressen, skriver nyhedsbureauet AP.

Republikanerne i Repræsentanternes Hus har tidligere signaleret, at de er villige til at reagere hurtigt for at få hjælp ud til de områder, der er hårdest ramt af Harvey.

Det vil kræve meget større midler at rette op på de massive ødelæggelser efter orkanen, men den indledende hjælpepakke vil sikre, at der er penge til de næste adskillige ugers oprydning og hjælpearbejde.

Texas' Guvernør, Greg Abbott, siger, at staten får brug for mere end 125 milliarder dollar - svarende til cirka 783,6 milliarder kroner.

Ifølge USA's nationale vejrtjeneste risikerer floden Neches, der strømmer ind i Beaumont i Texas, at løbe et godt stykke over sine bredder lørdag.

- Den (Neches, red.) er omkring 2,1 meter over rekorden, og den vil fortsætte med at ligge lige så højt eller være næsten lige så høj i omkring en uge. Oversvømmelsen udgør stadig en trussel, siger Greg Abbott.

Selv om vandstanden i mange områder er faldet, har Houstons borgmester, Sylvester Turner, også opfordret til frivillige evakueringer i byens vestlige del.

Donald Trump planlægger at besøge det oversvømmede område for anden gang lørdag.

Flere end en millioner mennesker er påvirket af orkanen, og 50 frygtes døde.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
IMF-chef advarer USA og Kina: I ender...
bt.dk
Tvivl om FCK-mål: Nu bliver målscorer...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx