Af Ritzau - 06/04-17 07:20; Opdateret: 06/04-17 08:19

Australsk udenrigsminister advarer om terrortrusselAustralsk udenrigsminister advarer om terrortrussel

Formodede terrorister har planlagt et angreb mod en mindehøjtidelighed i Tyrkiet, siger australsk minister.

storybild

To australske soldater kaster skygge over mindestenen her, der er placeret i Frankrig. Anzac Day markerer de australske og newzealandske soldater, der gik i land i Tyrkiet under 1. verdenskrig i april 1915. (Billede: Reuters/Pascal Rossignol)

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, har Australien fået oplysninger om, at terrorister har planlagt et angreb mod en mindehøjtidelighed i Tyrkiet senere på måneden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mindehøjtideligheden er i Gallipoli i Tyrkiet. Her blev australske og newzealandske tropper udkommanderet og gik i land under Første Verdenskrig i april 1915.

- Den australske regering har fået informationer om, at terrorister muligvis vil angribe Anzac Day på Gallipoli Øen, skriver Julia Bishop.

Kompagniet, der gik i land i Tyrkiet, blev døbt Anzac (Australian and New Zealand Army Corps). Det skete 25. april, som i dag kaldes Anzac Day og er en officiel helligdag i Australien.

Flere hundrede australiere rejser hvert år til Gallipoli i Tyrkiet for at markere dagen.

De australske myndigheder har opdateret deres rejsevejledning til Tyrkiet. De skriver, at man som besøgende i landet skal udvise stor forsigtighed og genoverveje, om man behøver at besøge storbyerne Istanbul og Ankara.

- Vi kan af gode grunde ikke gå i detaljer om truslen, og hvor vores informationer stammer fra, siger chefen for det australske politi, Mike Phelan, til avisen Sydney Morning Herald.

- Som vi gør med sikkerhedssituationer hjemme, sådan behandler vi også trusler mod australske statsborgere i udlandet. Vi er meget påpasselige med at udsende advarsler, men vi er meget opmærksomme, når det kommer til australske liv, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
FCK er færdige i Europa: Så mange...
bt.dk
Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx