Af - 24/07-14 15:14

Overblik: Sådan forbereder Norge sig på et terrorangrebOverblik: Sådan forbereder Norge sig på et terrorangreb

Her kan du få et overblik over, hvordan nordmændene lige nu forbereder sig på et muligt terrorangreb.

storybild

(Billede: Polfoto)

Norge øger i disse timer sikkerhedsniveauet, efter den norske efterretningstjeneste, PST, har informeret om, at personer med tilknytning til en syrisk terrorgruppe vil udføre et terrorangreb i landet i løbet af de næst par dage.Øget mandskab og helikoptere
Forsvarsministeriet og alle landets politidistrikter er blevet informeret om truslen. Helikoptermandskab på standby er en del af den tiltagede sikkerhedsniveau, skriver Aftenposten.

- Vi har anmodet om at helikopterberedskabet på Rygge(red. lufthavn 60 kilometer fra Oslo) bliver sat ned til 15 minutter, siger den norske justitsminister Anders Anundsen.

Det norske forsvars Bell 412-helikoptere på Rygge kan fragte politifolk og udstyr, hvis et angreb skulle blive en realitet.

Terrortrussel mod Norge: Angreb planlagt om få dage
Terrortrussel mod Norge: Angreb planlagt om få dage

Efterladte fra Breiviks massakre kan nu besøge Utøya
Efterladte fra Breiviks massakre kan nu besøge Utøya

Udsender væbnet politi
Både civilt og uniformeret væbnet politi vil blive udstationeret på flyvepladser, toldstationer og flere andre steder i Norge.

- Der foreligger en konkret trussel mod Norge, og der gennemføres tiltag for at møde den trussel, siger justitsministeren, som ikke vil afsløre, hvornår ministeriet blev underrettet om det mulige terrorangreb.

Øget mandskab på sygehus
Det er ikke kun sikkerhedsniveauet, som bliver hævet. Nogle steder forbereder nordmændene sig på, hvis det værste skulle ske. Ifølge NRK har Oslo universitetssygehus øget bemandingen.- Og så blev beredskabet på vores afdeling på OUS øget, skriver læge Stephen Sollid, som er tilknyttet luftambulancebasen i Lørenskog kommune øst for Oslo, på Twitter.

Ni år efter Muhammed-tegningerne: Terrorfrygten er væk i Danmark
Ni år efter Muhammed-tegningerne: Terrorfrygten er væk i Danmark

Terror: Tre dræbt og mindst 79 sårede i Kina
Terror: Tre dræbt og mindst 79 sårede i Kina

Store arrangementer venter
Der er stadig ubesvarede spørgsmål i forhold til prioriteringen af personel, blandt andet fordi det endnu er uvist, hvor et eventuelt angreb skulle ramme.

Det skriver norske VG.

På et pressemødet torsdag eftermiddag, sagde politiet, at de stadig skal vurdere, hvordan de skal forholde sig til store arrangementer, som skal afholdes inden for nærmeste fremtid.

Søndag starter Norway Cup i Oslo med over 30.000 deltagere fra over 50 forskellige lande. Generalsekretær Frode Kyvåg siger, at de ikke har hævet sikkerhedsniveauet op til arrangementet.

- Vi gør ikke noget ekstraordinært i forhold til dette. Vi har et udemærket samarbejde med politiet og forholder os til dem, siger han til VG.


LÆS OGSÅ: Bin Ladens svigersøn dømt for terror

LÆS OGSÅ: PET har 50 ekstremister i exitprogram

LÆS OGSÅ: Terrorsigtet er varetægtsfængslet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx