02/07-14 21:01

Sarkozy går til modangreb: Jeg har aldrig brudt lovenSarkozy går til modangreb: Jeg har aldrig brudt loven

Frankrigs tidligere præsident siger efter maratonafhøring, at han aldrig har foretaget sig noget lovstridigt.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy går onsdag aften i offensiven og fordømmer "politisk indblanding" i de sager, hvor han er sigtet for korruption og magtmisbrug.

- Jeg har aldrig brudt loven, siger den konservative Sarkozy til fransk tv - et halvt døgn efter have været til maratonafhøring hos politiet.

- Jeg har aldrig begået en handling, som strider imod denne republiks værdier eller mod retssamfundet. Jeg har aldrig forrådt den tillid, som jeg blev vist, siger den 59-årige uddannede jurist i et interview, som sendes onsdag aften på blandt andet tv-stationen LCI.

Franske medier: Sarkozy bryder tavsheden onsdag aften
Franske medier: Sarkozy bryder tavsheden onsdag aften

Interviewet er Sarkozys første omfattende møde med medierne, siden den konservative politiker i 2012 tabte præsidentvalget til socialisten François Hollande efter fem år på posten.

Sarkozy beklager også, hvad han kalder "politisk indblanding" i sagerne mod ham. Dermed synes han at antyde, at de regerende socialister skulle stå bag hans problemer med retssystemet.

- I vort land, som er landet for menneskerettigheder og for retssamfundet, er der ting, som bliver organiseret, siger Sarkozy og tilføjer, at "han er dybt chokeret" over sigtelserne.

Eks-præsident Sarkozy sigtet for korruption
Eks-præsident Sarkozy sigtet for korruption

- Der gøres alt muligt for at give mig et image som utroværdig. Nu er tiden inde til at forklare og tage til genmæle.

- Jeg fordømmer intentionerne om at ydmyge mig i en korruptionssag, tordner han.

Flere af Sarkozys politiske allierede har talt om "en heksejagt".

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved, hvor upartisk en af dommerne, er, da han tydeligvis er næret af had, siger Nice-borgmesteren Christian Estrosi.

Den franske anklagemyndighed har indledt en officiel efterforskning af, hvorvidt Sarkozy har gjort sig skyldig i bestikkelse og i at have forsøgt at påvirke efterforskningen af en anden korruptionssag, hvor han også selv var blandt de mistænkte.

Sarkozy afhøres i korruptionssag
Sarkozy afhøres i korruptionssag

Hele tirsdagen og ud på natten til onsdag var Nicolas Sarkozy til afhøring hos politiet i 15 timer, der ifølge nyhedsbureauet AFP fandt sted på en politistation i en forstad til Paris. Herefter blev han løsladt.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx