Af Ritzau - 07/03-14 13:28; Opdateret: 08/03-14 13:50

Kriminel bande står formentlig bag Nybroe-kidnapningKriminel bande står formentlig bag Nybroe-kidnapning

Kriminel bande står formentlig bag Nybro-kidnapning Jeppe Nybro blev formentlig bortført af kriminel bande og ikke islamister, vurderer sikkerhedsekspert.

Det er formentlig en kriminel bande, der står bag bortførelsen af 40-årige Jeppe Nybroe.

Det vurderer Hans Tino Hansen, der er direktør for sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence, fordi der er sket en forholdsvis hurtig frigivelse af danskeren, som har været taget til fange i Mellemøsten i en måneds tid.

- Vi formoder, at det på grund af den relativt korte forhandlingstid har været en kriminel bande, der står bag kidnapningen, siger Hans Tino Hansen til Ritzau.

Han peger samtidig på, at den kendte tv-journalist formentlig har været heldig, at det var en kriminel bande og ikke en radikal islamistisk gruppe, der bortførte ham i Libanon på grænsen til Syrien.

- De fleste kriminelle bander har eksisteret i området i lang tid og har ikke noget med konflikten at gøre. De tager gidsler for at få en løsesum.

- Radikale islamistiske oprørsgrupper opererer også i området, og de er ikke nødvendigvis interesseret i penge, siger Hans Tino Hansen.

Oprørsgrupperne bruger eksempelvis gidslerne som en form for "forsikringskort", hvis de bliver angrebet eller truet.

- Hvis de her grupper bliver angrebet af andre styrker, så har man gidsler som menneskeskjold.

- De kan også bruge med gidslerne som forhandlingskort, hvis bortførerne bliver truet af andre islamistiske grupper. Derudover kan de bruge gidslerne som politiske statements, siger direktøren.

Jeppe Nybroes familie har over for Ritzau bekræftet, at journalisten blev frigivet efter at have siddet som gidsel i Mellemøsten i flere uger.

- Oplysningerne om min bror er korrekte. Min bror har været holdt som gidsel i en periode. Af hensyn til ham og andre eventuelle gidselsager har jeg ikke flere kommentarer, siger Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe.

Jacob Nybroe er nyhedschef på TV2 NYHEDERNE


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx