Af - 25/07-14 13:38; Opdateret: 25/07-14 13:48

Israelske kvinder viser bryster og baller til ære for soldater i krigIsraelske kvinder viser bryster og baller til ære for soldater i krig

Israelske soldater får støtte fra deres landskvinder i form af frække billeder. Kan virke provokerende over for palæstinenserne, mener ekspert.

storybild

Israelske soldater får støtte fra deres landskvinder i form af frække billeder. Kan virke provokerende over for palæstinenserne, mener ekspert. (Billede: Facebook)

Konflikten i Gazastriben har indtil videre varet 18 dage og kostet over 800 palæstinensere livet.

Afstemning
Synes du, at støtten til de israelske soldater er etisk forkert?

Men på de sociale medier er det ikke de mange tabte liv, der er i fokus. Det er derimod bryster og balder.

Jøder og arabere går sammen for fred: Se de rørende billeder
Jøder og arabere går sammen for fred: Se de rørende billeder

På Facebook-siden Standing with IDF oploader israelske kvinder billeder af dem selv med meget lidt tøj på og skriver 'I love IDF'. IDF er en forkortelse for den israelske hær.

GRAFIK: Nye raket-angreb fra Hamas mod lufthavn i Israel
GRAFIK: Nye raket-angreb fra Hamas mod lufthavn i Israel

Thomas L. Nissen, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, er ikke i tvivl om, at kvindernes billeder primært har til formål at vise deres støtte med soldaterne, men:

- Det er også for at skabe opmærksomhed om deres sag. Og fordi medierne samler historier som denne, så får de eksponering for deres budskab. Hvis det bare var unge kvinder i helt almindeligt tøj, der lavede en Facebook-gruppe for at støtte soldaterne, ville det jo ikke få megen opmærksomhed fra medierne.

Så er det fordi, sex sælger?
- Sex og propaganda går rigtig godt sammen. Det har været et tema gennem 100 års propaganda. Der findes for eksempel en historie som denne med modsat fortegn fra 2. verdenskrig, hvor tyskerne brugte tegninger af engelske kvinder med sorte, amerikanske soldater for at skade de engelske soldaters moral. Så det er et kendt fænomen, forklarer Nissen.

Så mange er døde i Gaza i dag
Så mange er døde i Gaza i dag

Tror du også, billederne har til formål at provokere modparten?
- Når det gælder sociale medier, kan du aldrig afgrænse målgruppen, og det vil helt sikkert provokere de palæstinensere, der ser det. Men det er nok primært tænkt til 'internt' brug.

Gavriel Beyo, der er manden bag den utraditionelle Facebook-side, forklarer da også ifølge Times of Israel, at det var et ønske om at booste moralen hos soldaterne, der fik ham til at oprette siden, der allerede har fået over 12.000 fans på to dage.

Se nogle af de oploadede billeder herunder:


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx