Af - 24/07-14 10:21; Opdateret: 24/07-14 14:33

Terrortrussel mod Norge: Angreb planlagt om få dageTerrortrussel mod Norge: Angreb planlagt om få dage

Den norske efterretningstjeneste har torsdag informeret befolkningen om en trussel, der betyder, at politiet i Norge øger sikkerhedsniveauet.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Sikkerhedsniveauet i Norge hæves, efter det torsdag formiddag er kommet frem, at en ekstreme islamister planlægger at gennemføre et angreb mod Norge inden for et par dage.

Det oplyser den norske efterretningstjeneste PST på en pressekonference i regeringskvarteret, hvor også norsk politi deltog.

-PST modtog fornylig information om, at personer med tilknytning til en ekstrem gruppe i Syrien har til hensigt at gennemføre en terrorhandling i Norge, siger fungerende politidirektør Vidar Refvik til VG.

- PST arbejder nu på at få informationerne verificeret, siger chef for efterretningstjenesten i Norge, Benedicte Bjørnland.

- Det er personer, som har deltaget i kamphandlinger i Syrien. Vi holder alle muligheder åbne, og vi kommer til at arbejde intenst for at få et klart billede af trusselssituationen, siger Benedicte Bjørnland

- De efterretninger, vi har modtaget, tyder på, at det her vil ske inden for tidsbegrænset periode. Om det er fem eller ti er uvist, men det vil ikke vare frem til jul. Vi kan ikke udelukke, at det er personer, som rejser på tværs af grænserne, eller om de er kommet til Norge, siger PST-chefen.

Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede
Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede

Hverken PST eller justitsministeriet i Norge vil uddybe, hvad truslen mere konkret går på, men politiet oplyser, at borgerne vil opleve, at politiet er mere synlige i de kommende dage, lyder det.

- Folk vil primært kunne mærke det forhøjede beredskab ved, at politiet vil øge tilstedeværelsen ved grænseovergange, indfaldsveje, internationale flyvepladser og togstationer, siger politidirektør Vidar Refvik.

PET har 50 ekstremister i exitprogram
PET har 50 ekstremister i exitprogram

Ifølge VG er flere politidistrikter i Oslo allerede blevet varslet om truslen, og den norske justitsminister Anders Anundsen afbrød torsdag sin ferie for at koncentrere sig som trusselssituationen.

Tweet fra PST - den norske efterretningstjeneste.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx