Af Maria Christine Madsen - 11/07-17 12:46; Opdateret: 11/07-17 12:57

TV: Betjente skød hunde i forsvar - men overvågningen fortæller en anden historieTV: Betjente skød hunde i forsvar - men overvågningen fortæller en anden historie

I begyndelsen lød forklaringen fra politiet, at man havde skudt to hunde i selvforsvar, fordi de var kommet stormende frem mod betjenten.

Betjent skyder to hunde i USA

Men nu viser en overvågningsvideo en noget anden historie.

Sagen har vakt ramaskrig i USA, hvor flere borgere nu forlanger, at en betjent fra Minneapolis Police Department bliver fyret.

Det skriver Washington Post.

Det hele begyndte lørdag aften, hvor en alarm gik i Jennifer LeMay og hendes families hjem. Hun havde sammen med sine to døtre været ude for at campere, og en ven havde derfor passet familiens to hunde imens - Staffordshire terrierne Ciroc og Rocko, der også fungerer som støttehunde for Jennifers to sønner, som har angst.

Jennifer og døtrene besluttede dog at vende tidligere hjem, og en af døtrene kom ved et uheld til at starte indbrudsalarmen i deres hjem. De ringede til sikkerhedsfirmaet bag, som aflyste alarmen, men på det tidspunkt var politiet allerede på vej.

Da de to betjente ankom, gik en betjent om til forsiden af huset, mens den anden hoppede over hegnet og gik ind i baghaven.

Derfra adskiller politiet og Jennifers forklaringer sig angiveligt, skriver det amerikanske medie.

I en politirapport, som Minneapolis Star Tribune angiveligt har fået fat i, beskrives det, hvordan 'to store pitbulls stormede frem mod betjenten'. Betjenten trak derfor sit våben og fik 'sendt hundene løbene tilbage mod huset'.

Den forklaring er Jennifer LeMay langt fra enig i. På Facebook har hun derfor delt en overvågningsvideo, hvor man kan se, hvordan betjenten langsomt bevæger sig ind i hendes baghave.

Ganske kort træder han ud af kameraets synsvinkel, før han dukker op igen - denne gang gående hastigt baglæns. Foran ham går en grå og hvid hund. Dens hale logrer, mens den går tættere på betjenten, som har ryggen mod den låste dør ind til haven.

Men hvor politiet angiveligt har forklaret, at hundene stormede frem mod betjenten, virker den hvide og grå hund en smule distraheret og ser på videoen ikke ud til at gå direkte frem mod betjenten. Da hunden kommer tættere på, trykker betjenten på aftrækkeren og et enkelt skud rammer hunden, som springer tilbage, ruller rundt på jorden og forsøger at komme væk.

Det er der, familiens anden hund - Rocko - dukker op. Betjenten skyder også mod den mørke hund, som løber væk.

Siden Jennifer LeMay offentliggjorde videoen søndag, er den blevet set mere end 430.000 gange - også af politiet. Siden har Minneapolis Police Department udsendt en pressemeddelelse om sagen - hvor de dog ikke nærmere forklarer, hvorfor betjenten valgte at skyde de to hunde.

»Hver gang en betjent affyrer sit våben i tjenesten, bliver det efterforsket af Interne Anliggender-enheden. Vi er i gang med at gennemse videoen, der er blevet delt på nettet, ligesom vi gennemser kameraoptagelserne fra det kamera, betjenten havde på sig. Vi har henvendt os til ejeren af hundene, og det vil vi blive ved med under hele efterforskningen,« lyder det.

Samtidig har politiinspektøren Janeé Harteau i en udtalelse fortalt, at man nu vil implementere en opdateret træning for politibetjente i, hvad de skal gøre, når de møder hunde.

»Vi har rakt ud til familien for at hjælpe dem med dyrlægeregningen for at sikre, at de to hunde får den hjælp, de har brug for,« siger hun.

Den ene hund - Ciroc - blev ramt i ansigtet, mens den anden - Rocko - blev ramt i maven.

Begge hundene menes at komme sig fuldstændig.

Til Washington Post fortæller Jennifer LeMay, at hun har tænkt sig at lægge sag an mod betjenten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Publikumstribune styrtede sammen...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx