Af - 21/02-14 18:08

Denne pizza kan holde sig i tre årDenne pizza kan holde sig i tre år

Videnskabsfolk fra den amerikanske hær har udviklet en pizza, der kan holde sig i tre år, så soldater kan have den med på missioner.

storybild

Her er pizzaen, der kan holde sig i tre år, ved at blive pakket, så den er klar til at blive sendt med amerikanske soldater på mission. (Billede: AP/Stephen Senne)

Soldater vil også have pizza. Derfor har videnskabsfolk fra det amerikanske militær udviklet en pizza, der kan holde sig noget længere end de fleste – nemlig tre år. Vel at mærke uden at den skal fryses ned. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det største problem for videnskabsfolkene var pizzaens natur – tomat, ost og fyld vil normalt synke ned i pizzabunden og skabe gode fugtige vilkår for skimmel og bakterier. Det problem er det imidlertid lykkedes at løse ved hjælp af en bestemt kombination af ingredienser.

Michelin-restauratør vil åbne pizzeria
Michelin-restauratør vil åbne pizzeria

Men hvordan smager den så, denne langtidsholdbare pizza?

- Den smager temmelig meget som en pizza, du ville lave hjemme i ovnen, forklarer Jill Bates fra hærens smagslaboratorium.

Junkfood ødelægger din hukommelse
Junkfood ødelægger din hukommelse

- Den eneste forskel vil være, at pizzaen ikke vil være varm, når man spiser den – den vil være ved stuetemperatur.

Pizzaen er fortsat blot en prototype, men soldaterne glæder sig til at få den med i felten – pizza plejer således at være blandt de mest efterspurgte produkter, når militæret spørger, hvad soldaterne ønsker sig af nye fødevarer, der kan medbringes på missioner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Dykker meldt savnet...
bt.dk
Chefforhandler: 'Vi ved alle sammen,...
bt.dk
Populært fransk turistmål evakueret
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx