Af Simon Boas - 22/10-17 11:03

Advarer mod at besøge ø-paradis: Byområder ramt af pestAdvarer mod at besøge ø-paradis: Byområder ramt af pest

Det britiske folk opfordres til ikke at rejse til Madagaskar, efter et pestudbrud har ramt den afrikanske ø og har kostet mere end 80 personer livet.

storybild

Det skriver flere britiske aviser, heriblandt The Guardian og The Sun.

Ydermere skulle mere end 680 personer være inficeret med pesten, der ifølge landets embedsmænd spreder sig i 'alarmerende hast'. Det har således medført, at særligt briterne ifølge The Sun anbefales at droppe rejsen til ferieparadiset.

Selv om der årligt udbryder pest på Madagaskar, så er dette udbrud noget usædvanligt. I modsætning til tidligere har dette udbrud nemlig ramt byområder, hvilket også har øget risikoen for smitte markant.

Samtidig har tidspunktet for udbruddet også være usædvanligt. De tidligere år har det typisk fundet sted i regntiden mellem november og marts, men i år begyndte udbruddet allerede i august.

Disse faktorer har medført, at det ikke blot er landets fattige folk, der ellers har været de mest udsatte, som er ramt af pesten

»Normalt bor de mennesker, der er ramt af pesten, i fattige områder, men i dette tilfælde er det også direktøren, professoren. Folk i alle lag af samfundet er ramt,« siger Dr. Manitra Rakotoarivony, der leder et af landets sundhedsmyndigheder, til The Guardian.

Jimmy Whitworth, der er professor i folkesundhed ved universitet i London, tilføjer over for The Sun, at risikoen for, at pesten skulle brede sig til andre dele af verden fortsat er ret lav, men der er stadig er høj risiko for, at den vil sprede sig yderligere på Madagaskar.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har fokus på øen, og holder løbende øje med udviklingen. Udenrigsministeriet rådgiver ikke om rejser til øen, men henviser til at følge andre landes rådgivning - heriblandt de britiske myndigheders officielle udmelding om rejser til øen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx