Af Ritzau - 10/11-16 20:36; Opdateret: 10/11-16 21:38

Trump vil først lægge vægt på indvandring og sundhedTrump vil først lægge vægt på indvandring og sundhed

Efter møde med den indflydelsesrige republikanske politiker Paul Ryan lover Trump "spektakulære resultater".

storybild

Donald Trump, hans kone Melania poserer for fotograferne sammen med formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan. (Billede: Scanpix/Zach Gibson)

Efter et møde med formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, siger Donald Trump, at indvandring, sundhed og nedsættelse af skatter er hans første prioriteter.

Trump, som flere gange har været i offentligt mundhuggeri med Ryan, siger også efter mødet, at "vi vil sætte skatten ned, som I ved."

Efter mødet med den indflydelsesrige republikanske politiker, som Trump allerede havde "en god snak" med på valgnatten, lover Trump den amerikanske befolkning "spektakulære resultater".

Ved et pressemøde på Ryans kontor sagde Trump, at han vil arbejde meget hurtigt med navnlig en sundhedsreform og indvandring.

Trump skal også møde Senatets flertalsleder, Mitch McConnell.

Republikanerne har genvundet flertallet i Repræsentanternes Hus og har også flertal i Senatet. Valget til Kongressens to kamre fandt sted samtidig med præsidentvalget.

I modsætning til Repræsentanternes Hus var kun en tredjedel af Senatet på valg.

De to kamre er afgørende for præsidentens muligheder for at gennemføre sin politik. Alligevel har kampen om magten i Kongressen udspillet sig i skyggen af opgøret om præsidentposten.

Den kommende amerikanske præsident besøgte Kongressen efter et besøg i Det Hvide Hus. Her drøftede han tidligere torsdag den kommende magtoverdragelse med præsident Barack Obama i Det Ovale Værelse.

En fotoseance med Obama og Trump fandt sted under mødet i Det Ovale Værelse. Obama og Trump har næsten ikke haft kontakt ansigt til ansigt tidligere.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx