Af - 07/12-15 19:06

Beijing går i rød smog-alarmBeijing går i rød smog-alarm

Skoler lukker, og biler bliver i garagen, efter Beijing har trykket på den røde smog-alarm.

Bildstrecke im Grossformat »

For første gang nogensinde har myndighederne i Beijing, Kinas hovedstad, udstedt en rød miljøalarm, fordi en ny bølge af smog er ved sænke sig over storbyen. Det skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge BBC.

- Når selv kineserne, siger 'rød-alarm', så er det meget alvorligt, lyder det fra professor og sektionsleder Jørgen Brandt ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet.

Fra tirsdag morgen har halvdelen af byens biler ifølge Reuters forbud mod at køre ud - det gælder alle biler med en nummerplade, der ender på et ulige tal.

30 procent af alle offentlige køretøjer skal blive i garagerne.

- På byggepladser bliver arbejdet midlertidigt indstillet, og der bliver nogle steder givet ordrer til at begrænse eller helt stoppe igangværende byggeprojekter, siger Beijings kontor for miljøbeskyttelse ifølge Ritzau.

Der er også forbud mod at bruge grill og anvende fyrværkeri.

- Befolkningen må gøre dets bedste for at begrænse udendørsaktivister. Hvis man er ude bør man bære maske eller træffe andre sikkerhedsforanstaltninger, siger ministeriet.

Da FN's klimatopmøde i Paris blev indledt den 1. december oplevede indbyggerne i Beijing, den værste smog i år. Den ligger 22 gange over sundhedsgrænsen, fremgår det af en luftmåling.

Skal du til Beijing?

- Det er farligt at leve i så forurenet luft, men hvis man er sund og rask og kun skal besøge Beijing i kortere tid ville jeg ikke være decideret urolig. Men jeg vil anbefale, at man holder sig indendøre så meget som muligt. Hvis man derimod har problemer lunger eller hjerte, skal man være ekstra påpasselig, forklarer professor og sektionsleder Jørgen Brandt ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx