16/03-14 22:18

Putin til Obama: Krim-valg overholder international lovPutin til Obama: Krim-valg overholder international lov

I en telefonsamtale med Obama erklærer Putin, at søndagens afstemning på Krim overholder international lov.

storybild

I en telefonsamtale med Obama erklærer Putin, at søndagens afstemning på Krim overholder international lov. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Søndagens folkeafstemning på den ukrainske Krim-halvø om tilslutning til Rusland er "fuldstændig i overensstemmelse med normerne i international lov".

Sådan lød meddelelsen fra den russiske præsident, Vladimir Putin, da han søndag aften diskuterede situationen i Ukraine med USA's præsident, Barack Obama, over telefonen.

Optælling bekræfter: Krim vil være russisk
Optælling bekræfter: Krim vil være russisk

Det Hvide Hus har erklæret søndagens folkeafstemning på Krim for ulovlig, fordi den både strider mod Ukraines forfatning og international ret.

Putin brugte ifølge en Kreml-talsmand også telefonsamtalen med sin amerikanske kollega til at udtrykke bekymring over, at den fungerende ukrainske regering ikke formår at "standse volden mod russisktalende personer i Ukraine".

Det Hvide Hus fordømmer afstemning på Krim
Det Hvide Hus fordømmer afstemning på Krim

Putin udtrykker et ønske om, at observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, skal indsættes i alle regioner af det uroplagede Ukraine.

Kiev og Moskva er enige om Krim-våbenhvile
Kiev og Moskva er enige om Krim-våbenhvile

Pro-ukrainere på Krim: Nyttesløst at stemme
Pro-ukrainere på Krim: Nyttesløst at stemme

På trods af, at Putin og Obama er meget uenige om lovligheden af søndagens afstemning og Krim-halvøens fremtid, enedes de to statsoverhoveder i deres telefonsamtale om, at de bliver nødt til at finde en fælles løsning, der kan stabilisere situationen i Ukraine.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx