Af - 14/01-15 16:28

Islændinge brygger øl af hvalnosserIslændinge brygger øl af hvalnosser

Islandsk mikro-bryggeri introducerer øl med en smag af røgede hval-testikler

storybild

Et islandsk bryggeri vil lave øl af testikler fra finhvaler som denne, der blev fundet død i Vejle Fjord i 2010. (Billede: Andreasen Carsten)

Øl-entusiaster på Island vil snart kunne slukke deres tørst i den truede finhvals ædlere dele.

Det sker, når det islandske mikrobryggeri Stedji senere på måneden sender øllen Hvalur 2 på markedet for at forsøde de mørke, kolde vintermåneder, som islændingene kalder Thorri.

- Vi vil gerne skabe en ægte Thorri-atmosfære og har derfor besluttet at bruge røgede testikler fra finhvaler for at tilsætte øllen smag, siger bryggeri-medejer, Dagbjartur Ariliusson til den islandske avis, Visir.

Åh nej! Eksploderer denne hval snart?
Åh nej! Eksploderer denne hval snart?

Ifølge avisen har bryggeriet ellers tidligere været i kraftig modvind fra dyreværns-forkæmpere, efter at det sidste år solgte øl, som indeholdt hval-indvolde.

Dyreværns-forkæmperne fandt det både amoralsk og skandaløst at hvalkød blev brugt til ølproduktion, og det endte da også med, at myndighederne forbød mikrobryggeriet at sælge den eksotiske øl.

Byråd satte oppustet, død hval til salg på eBay
Byråd satte oppustet, død hval til salg på eBay

Senere valgte landets fiskeriminister dog at ophæve forbuddet, og efterfølgende blev øllet revet væk fra butikshylderne af tørstige kunder.

- Øllet blev solgt med det samme, og vi besluttede derfor at producere et lignende produkt til Thorri, tilføjer Dagbjartur Ariliusson.

Carlsberg-øl skifter logo efter hug fra svensk kontrol
Carlsberg-øl skifter logo efter hug fra svensk kontrol

Ifølge bryggeriet skulle den endelige tilladelse fra myndighederne dog være faldet på plads denne gang.

Island genoptog i 2013 kommerciel hvalfangst efter en to årig suspendering. Hovedparten af hvalkødet bliver eksportet til Japan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx