Af Ritzau - 21/12-16 17:57; Opdateret: 21/12-16 21:34

Tyskland eftersøger 24-årig tuneser for Berlin-angrebTyskland eftersøger 24-årig tuneser for Berlin-angreb

Myndighederne udlover en dusør på 100.000 euro - omkring 743.000 kroner - for afgørende oplysninger.

storybild

Myndighederne i Tyskland har udlovet en dusør på 100.000 euro - omkring 743.000 kroner - for oplysninger, der kan føre til en pågribelse af den eftersøgte 24-årige tuneser Anis Amri for det blodige angreb mandag aften på et julemarked i Berlin. (Billede: Scanpix/Ho)

Den føderale anklagemyndighed i Tyskland efterlyser officielt den mistænkte 24-årige tuneser Anis Amri for et blodigt angreb mandag aften på et julemarked i Berlin.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Han kan være bevæbnet og farlig, hedder det.

Myndighederne udlover en dusør på 100.000 euro - omkring 743.000 kroner - for oplysninger, der kan føre til en anholdelse af den eftersøgte.

Den tunesiske mand er før blevet efterforsket. Ifølge en unavngiven juridisk kilde var han mistænkt for at planlægge et røveri. Det skriver Reuters.

Røveriet skulle ifølge myndighederne finansiere køb af automatvåben. Overvågningen blev lukket ned, da man ikke kunne bevise mistanken.

Anklagemyndigheden siger onsdag, at politiet over hele Tyskland er sat ind i eftersøgningen af tuneseren.

I Tunesien har politiet indledt afhøringer af den eftersøgtes familie, siger unavngivne sikkerhedskilder til nyhedsbureauet AFP. Kilderne siger, at Amri har været anholdt flere gange i Tunesien for påstået narkotikamisbrug.

Han forlod sit hjemland for flere år siden.

Først rejste han til Italien og siden til Tyskland, hvor han søgte om asyl. Han skulle udvises fra forbundsrepublikken. Det oplyser indenrigsministeren i delstaten Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger.

I lufthavnen Schönefeld i Berlin brugte politiet tidligere onsdag billeder af den eftersøgte, når de undersøgte passagerer.

Politiet skal have fundet den eftersøgtes id-dokumenter under førersædet i den lastbil, som mandag aften torpederede folkemængden på julemarkedet. 12 blev dræbt og omkring 50 såret.

Efterretningstjenesterne siger, at han havde haft kontakter til islamistiske netværk.

Den militante gruppe Islamisk Stat hævder at stå bag angrebet.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx