Af Katrine Frederikke Wandrup - 18/04-17 17:31

Madeleine McCann-barnepige afslører nye, skræmmende detaljerMadeleine McCann-barnepige afslører nye, skræmmende detaljer

Hun fik en mørk besked, da hun ankom.

Bildstrecke im Grossformat »

En barnepige, som passede Madeleine ’Maddie’ McCann på resortet i Praia da Luz i Portugal, tegner nu et billede af et usikkert resort og langsomt politi, som kan have haft fatale konsekvenser for den dengang treårige pige.

Den tidligere barnepige, som Mirror har anonymiseret, fortæller til avisen, at hun stadig kan huske, hvordan Maddies forældre desperat ledte efter deres datter.

Efter ti års stilhed vælger barnepigen nu at fortælle om sin oplevelse af den skæbnesvangre aften, og hun afslører, at resortet blev betragtet som så usikkert, at barnepigerne fik udleveret voldtægtsfløjter og fik at vide, de ikke måtte gå rundt alene.

For selvom resortet var populært blandt britiske turister, så var billedet et noget andet for medarbejderne.

Da hun ankom til stedet fik hun besked om, at hun ikke måtte gå alene rundt, da det blev vurderet, det var for farligt.

»Vi fik at vide, ’her er en voldtægtsfløjte, gå ikke rundt alene, nogensinde.’ Der var en pige, der blev angrebet året forinden i Praia da Luz. For mig lød det ikke som et familieresort.«

Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie
Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie

Madeleine McCann forsvandt i maj 2007 fra et resort i Praia da Luz i Portugal. Foto: REAL MADRID TV / HO

En aften i maj 2007 var der uro på resortet, og en forælder fortalte barnepigen, at et barn var forsvundet. Kort efter så hun Madeleine McCanns forældre. Faderen, Gerry McCann, blev ved med at kigge under biler, som om hans datter pludselig ville dukke op under en, og moderen, Kate McCann, græd og græd, fuldstændig utrøstelig.

Ifølge barnepigen kunne Kate McCann ikke finde ro og blev ved med at gå frem og tilbage.

På et tidspunkt blev medarbejderne bedt om at kigge i skraldespande efter Maddies krop. Det er på det tidspunkt, det går op for barnepigen, at situationen er alvorlig.

Sammen med det andet personale kiggede de i skraldespande og ledte i Praia da Luz' smalle gader indtil klokken fem om morgenen, hvor eftersøgningen blev indstillet.

Barnepigen fortæller, at hun er rasende over den måde, politiet håndterede sagen på og at de angiveligt først skulle være ankommet halvanden time efter, Maddie blev meldt savnet.

Det gjorde, at mange personer vandrede ind og ud af den lejlighed, McCann-familien boede i og på den måde måske ødelagde potentielt bevismateriale.

En barnepige fortæller nu for første gang om de skæbnesvangre timer lige efter treårige Maddies forsvinden. Foto: HO

»Jeg ved, jeg ikke gik ind i lejligheden, men stort set alle andre gjorde. Der var ikke nogen til stede til at sige, ’vi bliver nødt til at lukke af for værelset nu.’ Politiet var længe om at ankomme, måske omkring halvanden time, så vi kiggede selv efter hende. Men i sidste ende, så var vi jo nærmest selv børn, vi var teenagere, vi var ikke politiet.«

Ifølge barnepigen var det også grunden til, at politiet havde behov for alles tidslinjer, fordi de ikke selv var til stede.

Hun fortæller også, at hun blev interviewet af politiet lige efter Maddies forsvinden, men da et britisk efterforskningshold overtog sagen fra Algarve-politiet, var hendes vidneberetning blevet forkortet fra fire til to sider, hvorfor en del detaljer gik tabt.

Generelt mener hun, at meget burde have været gjort på en anden måde af politiet, og at deres fejl kan have haft fatale konsekvenser.

Maddies forældre er i flere omgange blevet mistænkt for selv at have bortført deres datter, men barnepigen mener ikke, Kate og Gerry McCann havde noget at gøre med deres datters forsvinden.

'USA's Maddie' forsvandt fra sit soveværelse: Fem år senere har politiet gjort et uhyggeligt fund
'USA's Maddie' forsvandt fra sit soveværelse: Fem år senere har politiet gjort et uhyggeligt fund

Efterforskningen efter Madeleine McCann får flere penge
Efterforskningen efter Madeleine McCann får flere penge

En barnepige kritiserer nu det portugisiske politi for, ifølge hende, at være halvanden time om at ankomme til gerningsstedet, efter Maddie forsvandt. Foto: Scanpix

»Der er ikke en chance for, at forældrene gjorde det. For det første på grund af timingen og for det andet på grund af deres reaktioner.«

I 2014 kom det frem, at en 10-årig britisk pige var blevet seksuelt overfaldet i hjertet af Praia da Luz.

Offeret trådte frem for tre år siden, efter det britiske politi afslørede en række seksuelle overgreb, der muligvis var linkede på tværs af Algarve mellem 2004 og 2006.


LÆS OGSÅ: Ny Maddie-teori kan ændre alt

LÆS OGSÅ: De troede, de havde fundet Maddie: Her er sandheden om fotoet

LÆS OGSÅ: Internettet hader ham: Klædt ud som Maddie til Halloween

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Uhyggelige detaljer: 19-årigt par...
bt.dk
'Luksusfælden'-par endte i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx