Af - 27/07-16 14:32

Producent trækker tegnefilmsafsnit: Der bliver trådt på koransideProducent trækker tegnefilmsafsnit: Der bliver trådt på koranside

Det skal aldrig ske igen, lover den britiske producent.

storybild

(Billede: HIT Entertainment)

Folkene bag tegnefilmserien Brandmand Sam trækker et afsnit tilbage, hvor en af figurerne i serien træder på en side i koranen i Storbritannien.

Det skriver britiske Telegraph.

Den britiske Channel five har nu fjernet et afsnit af børnetegnefilmsserien Fireman Sam fra deres streamingtjeneste på nettet. Her træder en af karakterne nemlig på en side, der stammer fra koranen.

Norsk moské beder om stort beløb fra faste-brydere
Norsk moské beder om stort beløb fra faste-brydere

HIT Entertainment, der står for produktionen har efterfølgende fulgt op med en uforbeholden undskyldning. Desuden har producenterne oplyst, at man har opsagt sin kontrakt med det kinesiske studie, der er ansvarlig for scenen, hvor personerne i tegnefilmen sorterer papirer på gulvet inde i en brandstation.

Siden med koranvers bliver vist to gange i afsnittet, hvor karakteren Elvis, der er kendt for at være klodset, jokker på siden.

Folkene fra HIT Entertainment, der også står bag de populære serier Thomas Tog og Byggemand Bob, beklager hele miseren, og planlægger at fjerne afsnittet fra alle platforme.

- Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der i en episode af Brandmand Sam bliver vist et billede, hvor koranen er kortvarigt afbildet. Siden skulle have vist ulæselig tekst, og vi beklager denne fejl dybt, skriver firmaet HIT i en pressemeddelelse.

Jurister: Sprogkrav til imamer strider mod grundloven
Jurister: Sprogkrav til imamer strider mod grundloven

I Storbritannien skriver næstformanden for det britiske muslimske på Twitter, at han er lamslået.


Skakmat: Derfor bandlyser Saudi-Arabien kongernes spil
Skakmat: Derfor bandlyser Saudi-Arabien kongernes spil

Miqdaad Versi identificerer siden som vers 13 til 26 i kapitel 67 af koranen. Passagen beskæftiger sig med emner som oprindelsen af eksistens, og de straffe, der er udmålt til ikke-troende, skriver Telegraph.

LÆS OGSÅ: Fire ud af ti danske muslimer: Loven bør bygge på Koranen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx