Af - 29/06-16 15:10; Opdateret: 29/06-16 18:03

Fattig flygtning fandt en formue: Nu bliver han hyldetFattig flygtning fandt en formue: Nu bliver han hyldet

En ung syrisk flygtning bliver nu hyldet for sin ærlighed, efter han gjorde et usædvanligt fund.

Bildstrecke im Grossformat »

En syrisk flygtning i Tyskland kunne have gået fra at være ludfattig til millionær på et øjeblik - men i stedet gjorde han noget, som mange sandsynligvis havde undladt.

25-årige Muhannad M. efterlod alt, hvad han ejede for at slippe væk fra sit krigshærgede hjemland, og efter at have været i Tyskland i ni måneder, fik han for nyligt godkendt sin asylansøgning.

Amatørarkæologer forgyldes for at finde guldskat
Amatørarkæologer forgyldes for at finde guldskat

Han er blevet tildelt en 30 kvadratmeter stor lejlighed i byen Minden i delstaten Nordrhein-Westfalen, og mens han gjorde klar til at flytte ind, gjorde han et bemærkelsesværdigt fund.

I et klædeskab, der var blevet efterladt i lejligheden, lagde han således mærke til, at der var blevet sat en besynderlig træplade fast under en af hylderne. Der lod til at være gemt noget papir i sprækken, og til Muhannads store overraskelse viste det sig at være penge. Helt præcist 50.000 euro i nye 500-euro-sedler samt fem bankbøger med et indestående på i alt 100.000 euro. Samlet svarer det til mere end 1,1 million kroner.

I stedet for at beholde pengene, puttede Muhannad imidlertid det hele ned i en pose og strøg direkte ned til immigrationsmyndighederne for at aflevere dem.

Ny trend: Derfor går folk med sikkerhedsnåle på tøjet
Ny trend: Derfor går folk med sikkerhedsnåle på tøjet

- Jeg er muslim. Jeg har ikke lov til at beholde disse penge. Det forbyder min religion, forklarer den unge syrer til den tyske avis Bild.

Det faldt ham således ikke et sekund ind at beholde de mange penge.

- Allah ville aldrig tillade mig at finansiere mine egne interesser med andre folks penge, slår han fast.

Hos politiet var man forundret, da de mange penge blev indleveret. Det hænder, at folk anmelder det, når de finder penge - men sjældent i så store mængder.

- Denne unge mand har handlet meget eksemplarisk, og han fortjener stor respekt, siger en talsperson fra politiet i Minden, som nu vil forsøge at finde frem til pengenes retsmæssige ejermand.

Har du et af disse spil? Så kan du tjene en formue
Har du et af disse spil? Så kan du tjene en formue

Det er ellers ikke fordi, Muhannad ikke kunne bruge pengene til sig selv og sin familie, som stadig befinder sig i Syrien, der har været hærget af en borgerkrig siden 2011.

Men som bekendt betaler ærlighed sig altid, og han kan nu se frem til en findeløn på tre procent af fundets værdi - lige knap 35.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx