Af Silla Bakalus - 04/11-17 21:33; Opdateret: 04/11-17 22:13

Amanda blev dømt for at dræbe sin veninde: Nu fortæller hun historienAmanda blev dømt for at dræbe sin veninde: Nu fortæller hun historien

For 10 år siden blev Amanda Knox dømt for mordet på sin veninde. Hun blev siden frikendt, og nu står hun frem.

storybild

Amanda Knox ses her i 2013. (Billede: NBC NewsWire)

Den amerikanske udvekslingsstuderende Amanda Knox blev først dømt og siden frikendt for et brutalt mord, hvor hendes britiske bofælle blev dræbt. Nu afslører hun detaljer om forholdet til veninden.

Mystik, spænding og to smukke kvinder som omdrejningspunkt.

Torsdag var det 10 år siden, at den 21-årige britiske Meredith Kercher blev fundet dræbt i den lejlighed, hun boede i sammen med den amerikanske udvekslingsstuderende Amanda Knox.

En sag, der har vakt kæmpe opmærksomhed verden over - dels grundet den unge, smukke kvinde, der var omdrjeningspunktet, og dels grundet politiets anklage om, at Amanda Knox stod bag mordet, hvilket hun dog senere blev frikendt for.

Som markering af 10-årsdagen og som en hyldest til Meredith Kercher, har Amanda Knox skrevet en beretning til sin lokale amerikanske avis Westside Seattle.

Her fortæller den nu 30-årige Knox, hvor svære de seneste år har været – og hvor nær hun og Meredith egentlig var:

Ifølge Knox var Meredith Kercher hendes 'tætteste ven i en ny og spændende tid'.

Amanda Knox fortæller også, at hun aldrig har følt, at hun har 'fået lov' til at sørge over tabet af Meredith Kercher:

'Der er nogle mennesker, som mener, at jeg ingen ret har til at sørge over Meredith', skriver hun.

Det var den 2. november 2007, at den 21-årige Meredith Kercher blev fundet dræbt med halsen snittet over i en sø af sit eget blod på sit værelse. Kort efter blev Amanda Knox og hendes daværende kæreste, Rafaele Sollecito, anholdt og sigtet for mordet. Politiet mente, at de havde deltaget i en sexleg med Kercher samt en fjerde person. Den fjerde person skulle have været den afrikansk fødte Rudy Guede, som Kercher var venner med.

Efterfølgende fulgte et otte år langt retsopgør. Først sad Raffaele Sollecito og Amanda Knox - også kaldet 'Foxy-Knoxy' i medierne – fængslet i Italien i fire år for mordet. I 2009 blev de begge dømt for mordet, hvorefter alle anklager to år senere blev trukket tilbage og dommen annulleret.

Derefter blev de i 2014 atter dømt skyldige i en ankesag, men også den dom blev anket - og sendt til den italienske højesteret. Og i marts 2015 kom den endelig dom - Knox og Sollecito blev endeligt frifundet, mens Rudy Guede forblev dømt og fængslet for mordet. Han afsoner nu en dom på 16 års fængsel.

Selv om Amanda Knox to gange er blevet frikendt i sagen, forfølger den hende fortsat.

Meredith Kerchers familie er overbeviste om, at Amanda Knox på en eller anden måde har været skyldig eller medskyldig i mordet, hvilket de flere gange har ytret.

I sin beretning beskriver Amanda Knox, hvordan nogle personer fortsat holder hende ansvarlig for mordet.

'De mener, at jeg havde noget at gøre med hendes mord – det havde jeg ikke – eller at Meredith er blevet glemt i min kamp for retfærdighed – det er hun ikke,' beretter Knox.

Ifølge Amanda Knox er der nogle, der mener, at det er uretfærdigt, at hun ikke har 'mistet alt' lige som Meredith Kercher har.

'De tager fejl,' skriver Knox.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx