Af - 11/09-16 16:58; Opdateret: 11/09-16 17:15

Skuespillers overraskende historie bliver husket hver 11. septemberSkuespillers overraskende historie bliver husket hver 11. september

Alle de, der bliver kaldt helte efter terrorangrebet har den dybeste respekt for ham.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Andrew Kelly)

I år det 15. jubilæum for den 11. september, og år efter år bliver historien om skuespilleren Steve Buscemi fortalt imellem brandfolk, der gjorde en svær indsats i det terrorramte New York.

Det skriver Good.

Dagen efter at World Trade Centers tvillingetårne styrtede i grus smed den berømte skuespiller og instruktør, Steve Buscemi, alt hvad han havde i hænderne og arbejdede side om side med de andre brandmænd i 12-timersvagter.

Redningsfolk kæmper med sygdomme 15 år efter 9/11
Redningsfolk kæmper med sygdomme 15 år efter 9/11

Den i dag 58-årige filmkendis, der blandt andet er kendt fra Tarantinos 'Håndlangerne,' tv-serierne 'Boardwalk Empire' og 'Sopranos' - samt Coen-brødrenes snekrimi 'Fargo' har en baggrund som brandmand i området, der bliver kaldt for Little Italy i New York.

Som 18-årige tog han prøven for at kunne bekæmpe ild i New York, og i begyndelsen af 80'erne arbejdede ham på vogn 55, der havde ry for at være en af de travleste i storbyen.

Derfor faldt det ham også naturligt, at han ville hjælpe sine stærkt prøvede brødre efter katastrofen med at lede efter overlevende i murbrokkerne.

FAKTA: Angrebet 11. september 2001 minut for minut
FAKTA: Angrebet 11. september 2001 minut for minut

Efterfølgende har han også brugt sin berømthed på at støtte folkene, der går på arbejde med brandsikre hjelme og økser.

- Brandmænd er altid gode til at hjælpe andre, og de gode til at hjælpe hinanden - men de er ikke altid gode til at vide, hvornår de selv har brug for hjælp. Deres første reaktion er ofte 'Åh, der er nok nogle, der har det langt værre end jeg,' sagde Steve Buscemi overfor tv-stationen CBS, skriver Independent.

I kølvandet på terrorangrebet mistede 343 brandfolk livet.

LÆS OGSÅ: USA's kongres vil tillade terrorsager mod Saudi-Arabien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx