Af Marc Nicholas Thygesen - 03/09-15 13:37; Opdateret: 03/09-15 13:58

EU-chef vil have 100.000 flygtninge fordelt i EuropaEU-chef vil have 100.000 flygtninge fordelt i Europa

EU-landene har allerede haft svært ved at fordele 40.000 flygtninge imellem sig. Nu skal der fordeles flere.

storybild

Donald Tusks forslag: En fair fordeling af mindst 100.000 flygtninge imellem EU-landene (Billede: Polfoto/AP/Virginia Mayo)

EU-præsidenten, Donald Tusk, opfordrer EU-landene til at fordele mindst 100.000 flygtninge imellem sig for at lette presset på de lande, der modtager flest.

LÆS OGSÅ: Eurolandenes top enig om Grækenland efter maratonmøde

Det siger han torsdag på et fælles pressemøde med den ungarske premierminister, Viktor Orbán, der er på besøg i Bruxelles.

- At acceptere flere flygtninge er ikke den eneste, men en vigtig gestus om reel solidaritet. En fair fordeling af mindst 100.000 flygtninge imellem EU-landene er det, der er behov for i dag, siger Donald Tusk.

- Hvis lederne ikke udviser god vilje, bliver solidaritet et tomt slogan, som vil blive erstattet af politisk afpresning og splittelse, mens skylden bliver skudt over på alle andre, tilføjer EU-præsidenten.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti: Aftale er en stakket frist for grækerne

Samtidig opfordrer han EU's stats- og regeringschefer til på deres topmøde i oktober at blive enige om at bruge mange flere penge end i dag på at håndtere migrationskrisen.

LÆS OGSÅ: Grækenland har nået en aftale

Blandt mener Donald Tusk, at der skal bygges modtagecentre uden for Europa og tættere på konfliktområderne, hvor der allerede i dag er flygtningelejre.

- Disse modtagecentre skal være en måde at komme til Europa på for alle asylansøgere, siger Tusk.

EU-landene har allerede for få måneder siden haft problemer med at blive enige om et tidligere udspil fra EU-Kommissionen om at fordele 40.000 flygtninge imellem sig. Trods stribevis af møder fik de ved den lejlighed kun fordelt 32.000 flygtninge rundt omkring i Europa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx