Af - 19/01-14 10:08; Opdateret: 19/01-14 10:25

Norsk by i flammer: 25 procent af indbyggerne på sygehusetNorsk by i flammer: 25 procent af indbyggerne på sygehuset

300 personer har været til vurdering på sygehuset i den lille norske by Lærdalsøyri, som er hærget af brand. 30 huse brændt ned. Ilden er stadig ikke under kontrol.

storybild

Mange beboere er fortvivlede over omfanget af den storbrand, der i nat har hærget det lille norske lokalsamfund, lyder det i norske medier. (Billede: Twitter @norskestua)

Ilden truede i nat med helt at fjerne den lille norske by Lærdalsøyri fra landkortet.

30 huse er brændt ned til grunden, oplyser myndighederne til den norske avis VG, og en overgang frygtede brandvæsnet, at flammerne ville tage hele byen.

Nu er den kraftige blæst, der i nat fik branden til at sprede sig med stor hast, imidlertid aftaget, og derfor er den seneste melding fra myndighederne, at situationen er stabil.

Norsk by står i flammer: Ilden er ude af kontrol
Norsk by står i flammer: Ilden er ude af kontrol

Hele 300 borgere har i løbet af de forgangne 12 timer, hvor branden har stået på, været til vurdering på Lærdal Sygehus, der heldigvis ikke er i fare for at blive ramt af branden. Det svarer til næsten en fjerdedel af Lærdalsøyris indbyggere. 52 personer er indlagt med røgforgiftning eller sendt videre til andre hospitaler, skriver Bergens Tidende.

Flere hundrede brandfolk er sat ind i arbejdet med at bekæmpe flammerne, og militæret assisterer også, rapporterer de lokale medier.

Byens befolkning har også gjort en indsats – blandt andet har landmænd fragtet vand til slukningsarbejderne med deres traktorer, skriver Aftenposten.

Den lille by har en gammel bydel med flere bevaringsværdige bygninger, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Der er tilsyneladende ikke overblik over, hvor mange af disse bygninger, der er ramt af branden.

En person er omkommet i voldsom brand på Djursland
En person er omkommet i voldsom brand på Djursland

Der er indtil videre ingen meldinger om folk, der er kommet alvorligt til skade, og ingen er meldt savnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
FCK-angriber helt ude i kulden: Væk...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx