18/08-17 16:05; Opdateret: 18/08-17 18:48

Flere stukket ned på åben gade i Finland - gerningsmænd råbte \Flere stukket ned på åben gade i Finland - gerningsmænd råbte "Allahu Akbar"

OPDATERING: Det finske politi oplyser på et pressemøde, at knivstikkeriet nu har kostet to mennesker livet, mens otte andre er sårede.

storybild

Flere er blevet stukket ned på åben gade i den finske by Turku, (Billede: JUHA RIIHIMAKI)

Det oplyser politiet på Twitter ifølge det finske nyhedsbureau FNB.

Det finske medie Yle skriver, at der er hørt flere skud, samt at en person muligvis er omkommet, mens adskillige er sårede. Flere medier beretter desuden, at en mor og hendes baby skulle være blandt dem, der er blevet angrebet af gerningsmanden.

Flere øjenvidner har set mindst en tilsyneladende livløs person liggende på jorden. Samtidig beretter en journalist fra mediet Yle også, at en person er blevet dækket af noget klæde. Et andet rystet vidne fortæller til CNN om sekunderne, hvor en eller flere mænd pludselig indledte knivstikkeriet:

- Det var virkelig forfærdeligt. Vi sad på på en terrasse ved siden af torvet, og pludselig er der den her kvinder, der skriger helt vildt, og en mand foran hende med en stor kniv, der bare stikker folk ned, har øjenvidnet, Kent Svensson, fortalt til CNN.

På det sociale medie Twitter florerer der særligt en video, hvor en masse mennesker flygter i den finske by Turku, mens man kan høre en høj stemme råbe det, som flere beskriver som »Allahu Akbar«. Et øjenvidne har fortalt til det finske medie Yle, at vedkommende så tre gerningsmænd, der løb og råbte »Allahu Akbar«, som altså betyder 'Gud er størst'.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er en person blevet anholdt, efter det finske politi angiveligt skød gerningsmanden i benet.

Seneste nyt er, at det finske politi nu leder efter flere mulige gerningsmænd. Det skriver de i et tweet, hvor de også beder de finske borgere om at holde sig væk fra Turkus centrum.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx