Af Ritzau - 29/04-17 14:54; Opdateret: 29/04-17 16:04

Mellem 30 og 50 anholdt ved anti-Putin demonstration i RuslandMellem 30 og 50 anholdt ved anti-Putin demonstration i Rusland

Putin-kritikere har indkaldt til stor demonstration i Moskva lørdag. Myndigheder kalder demonstration ulovlig.

storybild

Demonstranter viser lørdag i Moskva modstand mod, at Putin skal stille op til præsidentvalget i 2018. (Billede: Reuters/Tatyana Makeyeva)

Hundredvis af urobetjente stod klar til at håndtere en demonstration mod den russiske præsident, Vladimir Putin, lørdag i det centrale Moskva.

Open Russia-bevægelsen, som har indkaldt til demonstrationerne, protesterer imod, at Putin vil stille op til det, der kan blive hans fjerde periode i præsidentembedet.

Den liberale gruppe vil fortsætte den seneste bølge af demonstrationer, som landets opposition står bag.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er mellem 30 og 50 personer blevet anholdt ved en demonstration i Ruslands næststørste by Sankt Petersborg. AFP's journalist på stedet vurderer, at omkring 200 deltog i demonstrationen.

De russiske myndigheder har lagt pres på demonstranterne. Og Kreml har kaldt den planlagte demonstration ulovlig og udtalt, at politiet vil tage sig af dem.

- Borgere, jeres handlinger er ikke blevet godkendt af myndighederne, lød det fra politiets højttalere i Moskva ifølge AFP.

Den offentlige anklager besluttede onsdag, at Open Russias aktivitet var uønsket i Rusland og beskyldte bevægelsen og andre for at prøve at skabe problemer og så tvivl om præsidentvalget.

Torsdag gennemsøgte politiet også Open Russias kontor i Moskva, hvor det fandt 100.000 blanke formularer, som bevægelsen havde håbet på at udlevere til folk og få dem til at opfordre til, at Putin skal stoppe.

Putin har endnu ikke meldt ud, om han vil stille op til præsidentvalget i marts 2018, men meningsmålinger peger på, at han har en høj popularitet.

Den demonstrerende bevægelse, der har Putin-modstanderen Mikhail Khodorkovskij i spidsen, protesterer under sloganet "Vi er trætte af ham".

Open Russia-bevægelsen har også planlagt lignende protester i andre byer - blandt andet Skt. Petersborg.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx