Af - 19/12-15 09:02; Opdateret: 19/12-15 09:15

Hun forelskede sig i sin kidnapperHun forelskede sig i sin kidnapper

En ugandisk kvinde blev som 12-årig tvangsgift med en congolesisk krigsherre. Nu har hun forelsket sig i sin kidnapper.

Bildstrecke im Grossformat »

En 22-årig kvinde fra Uganda fortæller nu, at hun er blevet forelsket i manden, som hun blev tvunget til at gifte sig med som 12-årig og som er under anklage for krigsforbrydelser i Uganda.

Prisca Lanyero blev bortført som ti-årig af en modstandshær og to år senere tvunget til at gifte sig med den congolesiske krigsherre Dominic Ongwen.

Modstandsbevægelsen havde kidnappet tusindvis af børn og unge. Drengene blev tvunget til at være børnesoldater og pigerne tvunget til at gifte sig med de øverstbefalende.

Oprørere hakker mindst syv ihjel med machete i DR Congo
Oprørere hakker mindst syv ihjel med machete i DR Congo

I dag har de to børn sammen på otte og fem, og hun fortæller, at hun "startede med at elske" Dominic Ongwen med tiden.

Det skriver Daily Mail.


Hun bor dog ikke længere sammen med sin mand, som i næste måned skal prøves ved den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag, anklaget for forbrydelser mod menneskeheden, herunder mord, tortur og voldtægt.

Prisca fortæller ifølge Daily Mail, at hun mener, han selv er lige så meget et offer som hende selv, da han selv blev bortført som barn og blev tvunget til at gøre slemme ting.

Prisca viser tilsyneladende Stockholm syndrom, en psykologisk tilstand, hvor ofre for kidnapning begynder at vise medfølelse for deres kidnappere.

Obama og afrikanske ledere drøfter fred i Sydsudan
Obama og afrikanske ledere drøfter fred i Sydsudan

Forholdet udviklede sig for alvor efter et bagholdsangreb foretaget af de ugandiske regeringsstyrker og Ogwen kom hende til undsætning. Prisca var blevet skudt i låret og armen og han reddede hende.

- Jeg ville være blevet dræbt uden ham. Jeg blev næsten dræbt af skud. Han var den, der bar mig og tog sig af mig, indtil jeg var ovenpå igen. Det er derfor, jeg ikke kan glemme ham. Efter at jeg har set al den hjælp, han har vist mig, startede jeg endda med at elske ham, fortæller hun.

FN-soldater i DR Congo dræbt i bagholdsangreb
FN-soldater i DR Congo dræbt i bagholdsangreb


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx