Af Ritzau - 14/09-16 04:39; Opdateret: 14/09-16 05:28

Demokrater beskylder russiske agenter for nyt hackerangrebDemokrater beskylder russiske agenter for nyt hackerangreb

Hackere fra den russiske efterretningstjeneste forsøger at påvirke præsidentvalgkampen, mener Demokraterne.

storybild

Ifølge lederen af Demokraternes Nationale Komité (DNC), Donna Brazile, forsøger russiske hackere at påvirke det amerikanske præsidentvalg. (Billede: Reuters/Scott Audette)

Det Demokratiske Parti i USA er igen blevet hacket af russiske efterretningsagenter.

Det oplyser lederen af Demokraternes Nationale Komité (DNC) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hackerne forsøger at påvirke det amerikanske præsidentvalg, mener Demokraterne.

Et link til dokumenterne er blevet lagt ud på WikiLeaks' Twitter-konto, rapporterer mediet Politico.

- Der findes kun én person, som kan drage fordel af disse kriminelle handlinger, og det er Donald Trump (Republikanernes præsidentkandidat, red.), siger fungerende leder af DNC Donna Brazile i en erklæring.

- Ikke alene har Trump talt varmt om Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.). Han har også offentligt opfordret til yderligere russisk spionage for at hjælpe sin egen valgkamp, tilføjer hun.

I juli opfordrede Donald Trump russerne til at grave e-mail frem fra Hillary Clintons tid som amerikansk udenrigsminister. Det fik Demokraterne til at beskylde Trump for at opfordre udlændinge til at spionere mod amerikanere.

Trump forklarede senere, at han havde været sarkastisk.

Debbie Wasserman Schultz fratrådte som leder for DNC samme dag i juli, som WikiLeaks offentliggjorde adskillige hackede e-mail fra komitéen.

Dokumenterne viste, at højtstående embedsmænd i Det Demokratiske Parti havde favoriseret Hillary Clinton over Bernie Sanders som partiets præsidentkandidat.

- Vi havde forventet, at flere dokumenter stjålet af russiske agenter ville blive offentliggjort, siger Donna Brazile.

USA har ikke officielt beskyldt Rusland for at stå bag den betændte sag om hacking af Det Demokratiske Partis computere, men det har Clintons kampagnestab.

Clinton har tidligere afvist at spekulere i, om den russiske præsident, Vladimir Putin, vil foretrække at se hendes republikanske modstander på præsidentposten.

- Men jeg tror, at når man lægger kendsgerningerne frem, rejser det alvorlige spørgsmål om russisk indblanding i vores valg og vores demokrati, har hun udtalt til Fox News.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx