Af Ritzau - 24/12-16 23:21; Opdateret: 25/12-16 00:14

Trump opløser velgørende fond for at undgå interessekonfliktTrump opløser velgørende fond for at undgå interessekonflikt

Donald Trumps forretningsimperium må ikke have indflydelse på den kommende præsidents beslutninger.

storybild

Donald Trump vil opløse sin kontroversielle velgørenhedsfond, Donald J. Trump Foundation. Trump overtager Det Hvide Hus 20. januar (arkivfoto). (Billede: Reuters/Carlo Allegri / Reuters)

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, oplyser i en pressemeddelelse, at det er hans intention at opløse sin kontroversielle velgørenhedsfond, Donald J. Trump Foundation, der er stiftet i 1988.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den republikanske rigmand vil opløse fonden for at undgå, at han ender i en interessekonflikt, når han sætter sig til rette i Det Ovale Kontor 20. januar.

- Fonden har ydet enorme bidrag til et uendeligt antal værdige grupper. Deriblandt veteraner, politifolk og børn, udtaler Trump i pressemeddelelsen.

- Men for at undgå den mindste tvivl om min rolle som præsident har jeg besluttet, at jeg fortsætter min stærke interesse for velgørenhed på en anden måde, siger han videre.

Donald Trumps private fond har været genstand for en række kontroverser.

Den bliver efterforsket af statsadvokaten i New York, og der har længe været tvivl om, hvor meget Donald Trump rent faktisk har doneret til fonden.

Det er langt fra første gang, at republikaneren må tilpasse sin forretning til sit kommende præsidentembede.

Tidligere har amerikanske eksperter eksempelvis kritiseret, at Donald Trump har kæmpegæld til Deutsche Bank, der har haft et længere udestående med den amerikanske stat.

Den sag er dog netop blevet lukket ned, da banken fredag indgik forlig med USA.

Trump har også store investeringer i Tyrkiet, hvor præsident Recep Tayyip Erdogan kræver, at USA udleverer prædikanten Fethullah Gülen. Han stod ifølge Erdogan bag kupforsøget i juli.

Kritikere mener, at det er umuligt for Donald Trump at undgå interessekonflikter, medmindre han fjerner sig selv fuldstændigt fra alle sine forretningsinteresser.

Under valgkampen i USA langede Trump ofte ud efter sin demokratiske modstander, Hillary Clinton, der har en fond med sin mand, Bill Clinton.

Trump kaldte blandt andet fonden for "et kriminelt foretagende."

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx