Af - 19/04-16 12:04

26-årig studerende smidt af fly inden afgang: Talte arabisk med sin onkel26-årig studerende smidt af fly inden afgang: Talte arabisk med sin onkel

En 26-årig universitetsstuderende fra Berkeley blev smidt af et fly i Californien, fordi han talte arabisk inden afgangen.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 26-årige universitetsstuderende Khairuldeen Makhzoomi fra Berkeley, USA blev smidt af et Southwest Airlines-fly i Californien tidligere på måneden, efter at en kvinde hørte ham tale arabisk inden afgangen. Det skriver The New York Times.

Smukt: Denne tragedie fik pilot til at vende flyet om
Smukt: Denne tragedie fik pilot til at vende flyet om

Manden, der i sin tid kom til USA som irakisk flygtning, havde været med til et middagsarrangement i Los Angeles, hvor blandt andre FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, deltog.

- Jeg var meget begejstret over arrangementet, så jeg ringede til min onkel for at fortælle ham om det, siger han til The New York Times.

Inden flyets afgang talte Khairuldeen Makhzoomi arabisk i telefon med sin onkel, som han fortalte om middagen, hvor han rejste sig op og stillede generalsekretæren et spørgsmål om Islamisk Stat.

Da samtalen sluttede med, at de begge sagde 'inshallah', der betyder 'om Gud vil' på arabisk, rapporterede en kvinde ham til flypersonalet.

Derefter kom en arabisktalende ansat angiveligt over og spurgte Khairuldeen Makhzoomi, hvorfor han talte arabisk i flyet. Den unge universitetsstuderende fortæller, at han blev bange, og at han "følte sig behandlet som et dyr".

- Jeg sagde til ham: "Det er, hvad islamofobi har gjort ved det her land", og det gjorde ham virkelig sur. Så sagde han, at jeg ikke kunne gå tilbage på flyet, siger han til den amerikanske avis.

Stewardesser boykotter flyrute efter tørklæde-tvang
Stewardesser boykotter flyrute efter tørklæde-tvang

Southwest Airlines vil ikke kommentere på den konkrete sag, men beklager ethvert tilfælde, hvor en kunde ikke er tilfreds.

- Vi beklager enhver mindre god episode, som en kunde har ombord på vores fly. Southwest hverken billiger eller tolererer nogen form for diskrimination, siger talskvinde Brandy King til The New York Times.

Khairuldeen Makhzoomi har lavet et Facebook-opslag om episoden og har siden fået stor opbakning i kommentarfeltet. I en kommentar skriver han også, at han efter nærmere undersøgelse i lufthavnen fløj til Berkeley med et andet flyselskab senere på dagen.

Air France giver sig: Ingen tvungen tørklæde til stewardesser
Air France giver sig: Ingen tvungen tørklæde til stewardesser

Derfor må du ikke blænde fly-vinduet under start og landing
Derfor må du ikke blænde fly-vinduet under start og landing

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx