Af Ritzau - 01/11-16 07:21

Kinas fabrikker havde fut under kedlerne i oktoberKinas fabrikker havde fut under kedlerne i oktober

Fremstillingssektoren i Kina havde mere travlt i oktober end ventet. Det kan få betydning for dansk eksport.

storybild

Kinas fabrikker havde travlt i oktober, viser nye tal. (Billede: Reuters/© Nigel Roddis / Reuters)

Aktiviteten på de kinesiske fabrikker var i oktober væsentligt større, end økonomer på forhånd havde forventet.

Faktisk var det den største vækst i landets fremstillingssektor de seneste to år, hvilket kan antyde, at verdens næststørste økonomi er blevet stabiliseret, skriver Reuters.

PMI-indekset er baseret på en rundspørge blandt virksomheder, og et indeks over 50 indikerer stigende aktivitet, mens et indeks under 50 peger i retning af aftagende aktivitet.

PMI-indekset steg i oktober til 51,2 i oktober fra 50,3 måneden før. Det var en positiv overraskelse, da økonomerne havde regnet med en meget marginal fremgang til 50,4, viser et estimat fra Bloomberg ifølge Ritzau Finans.

Hos Danske Bank er chefanalytiker Allan von Mehren overrasket over tallene, som kan få en betydning for danske virksomheder.

- For dansk økonomi betyder stærkere kinesisk vækst mere eksport – ikke mindst fordi det også har en positiv afsmitning på andre Emerging Markets (vækstmarkeder, red.), når Kina vokser stærkere.

- Det kan give lidt mere aktivitet for dansk industri. Men man skal altså være opmærksom på, at det ikke er den sundeste vækst, Kina præsterer, og at det kan være på bekostning af lavere aktivitet på et tidspunkt i fremtiden, skriver han i en kommentar.

Kina er en væsentlig spiller i verdensøkonomien, men landets egen økonomi voksede sidste år kun med 6,9 procent, hvilket var den laveste vækstrate i et kvart århundrede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx