Af Jeppe Pedersen - 19/09-17 22:51

Syrisk flygtning med tre koner og 16 børn får tre lejligheder af kommunenSyrisk flygtning med tre koner og 16 børn får tre lejligheder af kommunen

En sag om en syrisk flygtning og hans store familie skaber debat i Sverige.

storybild

Sverige har de seneste år modtaget en del flygtninge. Så mange at kommunerne bliver tvunget til at opkøbe lejligheder for at kunne huse dem. (Billede: Bax Lindhardt)

Det svenske kommune Nacka ud for Stockholm er endt i en sand, svensk storm af kritik. Det sker, efter at svensk TV 4 afslørede, at kommunen har brugt 14 millioner kroner på tre lejligheder, som de har lejet ud til en syrisk mandlig flygtning og hans tre koner og 16 børn.

Det skriver norske Dagbladet.

Gennem det seneste halvandet år har svenske kommuner opkøbt en række lejligheder for at kunne huse de mange flygtninge, der er strømmet til Sverige.

Alene i Nacka har kommunen købt 94 lejligheder for 305 millioner kroner, skriver svenske Expressen.

Tre af de lejligheder er altså så lejet ud til den syriske, polygamiske mand og hans tre koner, og det har fået flere i Sverige til at rase.

Blandt dem, der har raslet hårdest med de svenske sabler, er det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, der kritiserer situationen i Nacka.

»At betale 14 millioner for at en mand skal leve, som han gjorde i sit hjemland med tre koner og forskellige bosteder til hver kone, synes vi, er forkert,« siger Mikael Strandman fra partiet til tv-kanalen TV 4.

Men Nacka Kommune mener ikke, de kunne have gjort noget anderledes.

»Det er staten, som bestemmer, hvilke slags personer der kommer, og vi har ingen indflydelse på, om de er gift med en, to, tre eller ingen personer,« siger kommunestyrets talsmand Mats Gerdau til TV 4.

Han henviser dermed til en svensk lov fra 2016, der tvang kommuner til at tage imod et vis antal flygtninge.

Jan-Eric Jansson fra Kristendemokraterne i kommunen siger til Svenska Dagbladet, at de har valgt at placere de tre kvinder i tre forskellige boliger af hensyn til børnene.

Selv om der er en konsensus om, at flerkoneri er ildeset, er det rent faktisk lovligt i Sverige, hvis altså ægteskabet skete i et land, hvor det er lovligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Makabert ligfund i dybfryser skaber...
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx