Af - 16/02-16 18:29

Derfor tror nogle mænd altid kvinder er interesseret i demDerfor tror nogle mænd altid kvinder er interesseret i dem

Heteroseksuelle mænd overvurderer konsekvent kvinders seksuelle signaler, viser ny forskning.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Når musikken spiller eller daten er i fuld gang har heteroseksuelle mænd en klar tendens til at overvurdere kvinders egentlige seksuelle intentioner. Det skriver Independent.

Tidligere forskning peger på, at mænd er dårlige til vurdere kvinders intentioner vurderet ud fra faktorer som eksempelvis alkohol. Men et nyt forskningsprojekt publiceret i Personality and Individual Differences viser, at nogle bestemte personlighedstræk gør, at mænd kan være dårlige til at vurdere signaler fra kvinder.

Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate
Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate

Forskerne bad 500 mænd om at forestille sig en scene fra en natklub, hvor en attraktiv kvinde fangede deres blik og smilede til dem. Herefter blev de bedt om at angive, hvor interesseret de opfattede kvinden fra 'slet ikke interesseret' til 'meget interesseret'.

Mændene blev også bedt om at vurdere i vor høj grad de havde tendens til at have angst for at binde sig og tendens til at ville undgå at binde sig. De mænd, som har større frygt for at binde sig har et noget større behov for tryghed og krælighed og frygter i højere grad en afvisning. Hvor mændene, som decideret ikke har lyst til at binde sig, er typisk mere bange for intimitet og er mere tilbageholdende.

Mændene, som i højere grad var angst for tilknytning, var mest tilbøjelige til at forestille sig, at den fiktive kvinde var interesseret i dem.

- Dette skyldes til dels mændenes stærke ønske om intimitet. Hvis du ser dig selv som flirtende, er du mere tilbøjelig til at opfatte andre på samme måde, siger Joshua Hart, lektor i psykologi på Union College og ledende forsker på undersøgelsen.

Hjælp Tage: Kender du denne kvinde?
Hjælp Tage: Kender du denne kvinde?

Og mændene, som i højere grad ville undgå at binde sig havde det lige omvendt:

- Deres lavere interesse i intimitet, førte dem til at være mindre interesseret i den fiktive kvinde, og dermed blev de mindre flirtende og opfattede altså også den fiktive kvinde som værende mindre interesseret i dem, siger lektoren.

Ifølge forskerne er undersøgelsen et studie i, hvordan ønske tænkning kan påvirke, hvordan vi handler.

- Vi ser i virkeligheden, hvad vi har lyst til at se, ikke nødvendigvis hvad der er, slutter Joshua Hart.

LÆS OGSÅ: Dating: Forskere har fundet de største 'dealbreakere' for mænd og kvinder

LÆS OGSÅ: Tør du kigge med? NightLeif-billederne, du troede var væk for altid

LÆS OGSÅ: TV: Sexbrevkasse: Skynd dig at knalde ham, inden du lærer ham at kende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx