Af Ritzau - 14/12-16 06:56; Opdateret: 14/12-16 12:20

Busser kører tomme fra det østlige Aleppo til garagerneBusser kører tomme fra det østlige Aleppo til garagerne

Det er angiveligt 15.000 mennesker, der vil ud af Aleppo, skriver Reuters. 4000 af dem skal være oprørere.

storybild

Syriske soldater går gennem gaderne i det østlige Aleppo, som de har tilbageerobret fra oprørerne. FN udtrykte tirsdag dyb bekymring over rapporter om, at syriske soldater og allierede iranske militsfolk skulle have skudt og dræbt 82 mennesker ved summariske henrettelser i de tilbageerobrede områder. (Billede: Reuters/Omar Sanadiki)

Busser, der blev sendt til det østlige Aleppo for at evakuere oprørere og civile, blev onsdag sendt tilbage til deres garager.

Det tyder på et sammenbrud i indgåede aftaler, skriver nyhedsbureauet AP med henvisning til lokale medier.

- Hele den aftalte evakueringsplan er indstillet indtil videre, siger oprørere og en kilde tæt på regimet til det franske nyhedsbureau AFP.

Samtidig melder overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder om "hårde kampe i Aleppo."

Tidligt onsdag blev den indgåede våbenhvile også brudt. Ifølge civile øjenvidner indledte det syriske militær et granatbombardement, som varede næsten en halv time.

Militæret siger, at det var oprørere, som brød våbenhvilen.

- Hæren tilbageviste et angreb, og den fortsætter operationen for at nedkæmpe al modstand i Aleppo, hedder det i en erklæring.

Der kom senere nye rapporter om kampe.

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, siger til fransk tv, at den megen forvirring omkring evakueringen af civile og oprørere fra det østlige Aleppo understreger, at det har afgørende betydning, at FN-observatører sættes ind for at overvåge processen.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Syriens militær venter at have nedkæmpet al modstand i det østlige Aleppo inden for to eller tre døgn.

Reuters skriver, at 15.000 mennesker ønsker at forlade Aleppo. Tallet kommer fra den militante bevægelse Hizbollah. Via dennes medieenhed oplyses det, at 4000 af dem er oprørere.

Tidligere var meldingen, at tallet kom fra den syriske hær. Det er dog ikke bekræftet.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax har næsten 6000 civile, heraf 2000 børn, forladt de oprørskontrollerede distrikter i det østlige Aleppo i de seneste 24 timer.

I samme periode har 366 oprørere nedlagt våbnene og forladt det østlige Aleppo, skriver Interfax.

FN udtrykte tirsdag dyb bekymring over rapporter om, at syriske soldater og allierede militsfolk skulle have skudt og dræbt 82 mennesker ved summariske henrettelser i de tilbageerobrede områder.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Bente frygter raserende storbrand kan...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx