Af - 01/08-15 18:27

Linda købte æg i Rema 1000: Tre uger senere var de her udklækketLinda købte æg i Rema 1000: Tre uger senere var de her udklækket

Norske Linda købte tolv æg i Rema 1000 og udklækkede derefter to af æggene, så hun nu har sig et par søde kyllinger. Det kan alle gøre, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

En norsk kvinde er kommet på alles læber i broderlandet mod nord, efter at hun i går skrev en besked på Rema 1000's Facebook-side.

Her gjorde hun, Linda Akselsen Bjerke, supermarkedskæden opmærksom på, at det var lykkedes hende at udklække to kyllinger efter at have købt 12 æg i den lokale butik.

Æggene blev lagt i en såkaldt inkubator, som hendes mand, der reparerer hospitalsudstyr, havde adgang til. Den anvendte rugemaskine sikrede en konstant temperatur på 38 grader, forklarer Linda Akselsen Bjerke i sit Facebook-opslag. Og tre uger senere kom 'Rema' og 'Tusen,' som kyllingerne nu er navngivet inspireret af supermarkedskæden, til verden.

Alle deler Lindas video: Her solBADER hun sig gennem sommeren
Alle deler Lindas video: Her solBADER hun sig gennem sommeren

Advarsel: Salmonella fundet i hele kyllinger
Advarsel: Salmonella fundet i hele kyllinger

Over for NRK forklarer Linda Akselsen Bjerke, der er mor til tre, at hun er vokset op på en gård med høns, og at hun nu havde besluttet sig for, at hun også ville have fjerkræ på sin egen gård, der ligger uden for Kongsvinger i det østlige Norge.

Linda havde hørt, at fritgående høns nogle gange får selskab af en hane for trivselens skyld, og at fostre kan glide gennem kontrollen før æggene lander i kølemontre i butikker. Derfor besluttede hun sig for at prøve teorien af.

- Så længe de ikke er frosset, er det muligt, siger hun til NRK.

Rema 1000 tilbagekalder baby-produkt
Rema 1000 tilbagekalder baby-produkt

Supermarkedsgigant stormer frem i Danmark
Supermarkedsgigant stormer frem i Danmark

Det samme slår ægproducent Ole Egge fast over for mediet.

- I enhver hønseflok, hvor der er en hane, vil æggene kunne blive befrugtet, men det gør ingen forskel på æggene, siger han.

Hei! Matmor var innom Rema 1000 Kurudsand Kongsvinger for tre uker siden. Der kjøpte hun en pakke egg med litt andre...

Posted by Linda Akselsen Bjerke on Friday, July 31, 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx