Af Bo Poulsen - 07/10-17 09:05

Amerikanske myndigheder advarer mod diarré-udbrud: Smittekilden er yderst nuttetAmerikanske myndigheder advarer mod diarré-udbrud: Smittekilden er yderst nuttet

Amerikansk diarre-udbrud kunne være undgået: Husk dette vigtige men simple tip

storybild

Modelfoto.

Det er vigtigt med god håndhygiejne, når man arbejder med mad. Det ville jo være så ærgerligt, hvis ens stortanlagte middagsselskab blev ødelagt af en ond omgang madforgiftning. Altså, vask dine hænder.

Men det er altså ikke kun ved håndtering af madvarer, man skal sørge for at have en god håndhygiejne. Det må 55 amerikanere ærgerligt erkende nu.

Flere amerikanske statslige myndigheder heriblandt Center for Disease Control and Prevention advarer nemlig mod et udbrud af diarré, som man har sporet til 55 personer fordelt over 12 stater (Florida, Kansas, Maryland, Missouri, New Hampshire, New York, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Utah, Wisconsin, og Wyoming).

Ud af de 55 tilfælde har 13 personer været så hårdt ramt af symptomerne, at de er blevet indlagt på hospitalet. Prøver har påvist, at de er blevet ramt af en campylobacter-infektion. En infektion, der som regel er relateret til mad - hovedsageligt fjerkræ.

Fællesnævneren for alle bortset fra én person er, at de har været i kontakt med hundehvalpe fra dyrebutiskæden Petland.  Eksempelvis er 14 af de smittede er ansatte hos Petland fra fem forskellige stater. 35 af de smittede har enten købt en hundehvalp i Petland, besøgt Petland eller været på besøg hos en person med en hvalp fra Petland. Og en uheldig person har haft sex med en person, som er smittet.

Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder er det ikke unormalt, at campylobacter kan smitte via hundeafførring.

Alderen på de smittede varierer fra under ét år til 86 år. CDC undersøger stadig sagen, og Petland samarbejder med myndighederne omkring udbruddet.

Ifølge Statens Seruminstitut er campylobacter en bakterie, som hovedsageligt lever i dyrs tarmsystem. Symptomer på en campylobacterinfaktion er almen utilpashed, diarré, ondt i maven, evt. kvalme, opkastninger og/eller feber. Afføringen kan ofte indeholde blod. Sygdommen går som regel over af sig selv efter nogle dage.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx