Af David Andersen - 27/11-15 06:15

Saudi-Arabien vil henrette over 50 mennesker på en dagSaudi-Arabien vil henrette over 50 mennesker på en dag

Det får nu Amnesty til at slå alarm. Landet har i år i forvejen henrettet det højeste antal siden 1995.

storybild

Kong Salman bin Abdulaziz Al Saud af Saudi-Arabien er accepteret af Vesten på trods af at han styrer sit land med en jernnæve. I september måned besøgte han USA's præsident Barack Obama i Det hvide hus. (Billede: Polfoto/AP)

Saudi-Arabien planlægger angiveligt at henrette over 50 personer på en enkelt dag, og det får nu menneskerettighedsorganisationen Amnesty International til at slå alarm, skriver BBC på sin hjemmeside.

Det er de saudiarabiske aviser Okaz og al-Riyadh, der beretter om de forestående henrettelser. Ifølge Okaz skal 55 personer henrettes for blandt andet "terrorforbrydelser", mens al-Riyadh nævner tallet 52.

EL kræver sanktioner mod IS-støtter hos Vestens venner
EL kræver sanktioner mod IS-støtter hos Vestens venner

Amnesty International siger, at der ikke er nogen grund til at tvivle på, at oplysningerne er sande, da Saudi-Arabien allerede indtil nu har henrettet 151 personer i år. Det er det højeste antal på et år siden 1995. Sidste år blev 90 henrettet.

Ifølge Okaz er det blandt andet "al-Qaeda-terrorister", der skal henrettes inden for de kommende dage. De er dømt for forsøg på at vælte regeringen og udføre angreb med håndvåben, sprængstoffer og jord-til-luft-missiler.

Saudi-Arabien henretter dobbelt så mange som sidste år
Saudi-Arabien henretter dobbelt så mange som sidste år

Blandt de andre, der står over for en henrettelse, er folk, der er blevet dømt for at anspore til oprør og for at angribe sikkerhedsstyrker.

Flere af dem stammer fra Awamiya-provinsen i det østlige Saudi-Arabien. Siden 2011 har området været centrum for protester fra landets shiamuslimske mindretal, der har følt sig marginaliseret i det sunnimuslimske kongedømme.

Fængslet og pisket saudi-araber vinder stor EU-hæder
Fængslet og pisket saudi-araber vinder stor EU-hæder

Ifølge Amnesty var tre af de dømte fra området mindreårige, da de begik lovovertrædelserne.

Saudi-Arabien er i årevis blevet kritiseret af Vesten for sine mange henrettelser. Landet argumenter med, at dødsstraffene flugter med sharialovgivningen i landet - og at eksekveringen af henrettelserne foregår under ordnede forhold.

LÆS OGSÅ: Dødstal ved panikløb i Mekka er nu på over 2000

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx