Af - 01/08-14 18:17; Opdateret: 01/08-14 19:07

Turister i chok over is-priser: Tilkaldte politietTurister i chok over is-priser: Tilkaldte politiet

storybild

(Billede: Polfoto)

Et amerikansk ægtepar tilkaldte i onsdags politiet i Rom under deres ferieophold i den italiensk storby, fordi de var forargede over is-priserne.

Parret havde sammen med en bekendt netop betalt en regning på 42 euro - svarende til 315 kr., og for den pris havde de fået tre is og en flaske vand.
Prisen for en enkelt is var 13 euro eller lige i underkanten af 100 danske kroner.

- Vi havde lige betalt 59 euro for en middag, hvor vi endda også havde fået en flaske vin, og så forlangte de 42 euro for tre is og en flaske vand, siger James Luciani til The Local.

Fuld af tilsætningsstoffer: Denne is smelter ikke i varmen
Fuld af tilsætningsstoffer: Denne is smelter ikke i varmen

Indkøbet blev foretaget ved is-kiosken Il Caffe, som ligger tæt på Trevi-fontænen.

- Vi har været meget opmærksomme på lommetyve her i byen, men jeg havde troet, at jeg skulle blive røvet på denne måde, siger han.

Turisterne betalte regningen, men torsdag vendte parret tilbage til stedet sammen med det lokale politi for at påpege de urimelige priser og for at få svar på, om det niveau overhovedet er lovligt.

Men is-kiosken havde ikke gjort noget forkert, idet menuen og priserne var synlige på skilte i forretningen, og dermed havde stedet ikke brudt nogle regler ved at kræve de 42 euro.

- Jeg skulle selvfølgelig have undersøgt priserne forinden, indrømmer James Luciani, som dog var chokeret, fordi parret tidligere havde betalt 3 eller 4 euro for en is.

Her er fem af sommerens bedste isboder
Her er fem af sommerens bedste isboder

Ejeren af is-kiosken mener, at turisterne begik en fejl ved ikke at læse menuen.

- Det er deres fejl, og jeg anbefaler altid turisterne at læse menuen, inden de bestiller, siger ejeren, som tilføjer, at isen til 13 euro er så stor, at den kan gå for en frokost.

Det er et kendt fænomen, at italienske cafe - og restaurantejere skruer priserne i vejret i højsæsonen, og det er ikke første gang, at turister klager over prisniveauet i Rom.

Tilbage i maj modtog fire britiske turister ifølge The Telegraph en undskyldning fra byens borgmester, efter de måtte slippe 16 euro for en is på en café nær Den Spanske Trappe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx